Kamionnal ütközött egy magyar busz Szlovákiában: egy ember meghalt, ötvenen megsérültek

2023. május 15. 15:11

A szlovákiai D2-es autópálya Csehország felé vezető szakaszán történt a baleset.

2023. május 15. 15:11
null

Egy ember meghalt, 55 pedig megsérült annak a magyar busznak az utasai közül, amely a szlovákiai D2-es autópálya Csehország felé vezető szakaszán ütközött össze egy kamionnal – közölte a TASR szlovák hírügynökséggel Katarína Krizanová, a Tűzoltó és Katasztrófavédelmi alakulat (HaZZ) szóvivője.

A baleset a pozsonyzávodi pihenőhelynél történt. A szóvivő közlése szerint több mint 30 tűzoltó dolgozik a helyszínen, Michal Palkovic frissen kinevezett szlovák egészségügyi miniszter arról biztosított, hogy a szlovákiai D2-es autópályán balesetet szenvedett

magyar autóbusz minden sérültjét azonnali és minőségi egészségügyi ellátásban részesítik.

A tárcavezető elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy megmentsék a sérültek életét.

Fotó: MTI/TASR/TASR/Michal Svítok
Fotó: MTI/TASR/TASR/Michal Svítok

– fogalmazott Palkovic.

Rövidesen hazatérhetnek a könnyű sérültek

Hamarosan elindulhatnak Magyarországra a délelőtti szlovákiai buszbaleset könnyű sérültjei, miután megérkezett értük a mentesítő járat – hangzott el az M1 hétfő délutáni műsorában.

Az M1 tudósítója elmondta: a könnyű sérültek közül is többen szorulnak kórházi kezelésre, közülük 19-et elszállítottak Malackából (Malacky) négy pozsonyi kórházba.

 A súlyos sérülteket Pozsonyban látták el,

több életmentő műtétet is el kellett végezni.

Ők súlyos arc-, gerincsérüléseket, medence- és végtagtöréseket szenvedtek.

Más könnyű sérültekért megérkezett a mentesítőjárat, ők hamarosan elindulnak vissza Magyarországra.

A műsorban elhangzott, hogy az utasok közül a legtöbben a hajnali indulás miatt aludtak az autóbuszon, így nem emlékeznek, hogy az ütközés pillanatában mi történt.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/TASR/Michal Svítok

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2023. május 15. 17:48
Mielőbbi gyógyulást kívánok a serülteknek!
ancilla
2023. május 15. 17:10
Esetleg a mostanában szokásos: szívrohamot vagy stroke-ot kapott a sofőr. Sok-sok időzített bomba az utakon.
KEde
2023. május 15. 16:45
A szlovák sajtó szerint a román kamion a leállósávban állt, a magyar busz hajtott bele. A busz nagyjából fele "beékelődött" a kamion hátsó részébe. A buszon miskolci nyugdíjasok utaztak, akik kirándulni mentek Prágába, egy ember meghalt, nyolcan vannak kritikus állapotban. 13-an súlyos, 8-an közepesen súlyos sérülést szenvedtek.
Búvár Kund
2023. május 15. 15:41
Már megint az az "átkozott" Orbán, hogy Csehországba "űzi" kirándulni a csóró magyarokat! Mielőbbi felépülést a sérülteknek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!