Megnevezték, ki szivárogtatta ki a titkos amerikai anyagokat

2023. április 13. 20:09

A Pentagon-iratokat amerikai sajtóinformációk szerint a 21 éves amerikai Jack Teixeira hozta nyilvánosságra.

2023. április 13. 20:09
null

Amerikai lapok csütörtök este megnevezték azt a férfit, aki a feltételezések szerint nyilvánosságra hozta a titkosított Pentagon-iratokat. A New York Times szerint az illető nem más, mint a 21 éves Jack Teixeira, aki a Légi Nemzeti Gárda hírszerzésénél dolgozott Massachusetts államban. 

Teixeira állítólag egy, a Discordon létrehozott csoportban osztotta meg a hírszerzési dokumentumokat. 

Az amerikai sajtó már előre megírta, hogy a férfi csak az internetes felületen lévő barátait akarta lenyűgözni a lefényképezett titkosított anyagokkal. A csoportban, melyet arra használtak, hogy fegyverekről, játékokról és mémekről folytassanak eszmecserét nagyjából két tucat, döntően tizenéves felhasználó volt.

A New York Times szerint már hónapokkal ezelőtt feltöltötték a felületre a fotókat. A lapnak amerikai tisztviselők csak annyit mondtak, „beszélgetnének a férfival”.

***

Nyitókép: Daniel SLIM / AFP

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fapipa
2023. április 14. 10:24
Az a meglepő, hogy nincs benne semmi meglepő. :)
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2023. április 13. 21:47
Hopp, és meg is jöttek az átlátszó bérkommentelők mosdatni amerika szennyesét
WLaci
2023. április 13. 21:40
Halálbüntetés az áruló szarra
Józsi6
2023. április 13. 21:38
Egyáltalán, betöltötte már a 21-t ? Lehet, hogy nem is nagykorú. Gyerekek vannak az USA mindent legyőző hadseregében? Ha ezt HiSzi Pin megtudja, hasát fogja röhögésében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!