Újabb republikánus politikus száll versenybe az elnökjelöltségért Amerikában

2023. április 03. 06:24

Asa Hutchinson korábban Arkansas kormányzója volt.

2023. április 03. 06:24
null

Újabb politikus jelezte hivatalos indulási szándékát az amerikai republikánusok elnökjelölti pozíciójára a korábbi arkansasi kormányzó személyében. Asa Hutchinson az ABC televízión vasárnap sugárzott interjúban jelentette be szándékát, és azt mondta: meg van győződve arról, hogy az amerikai emberek olyan vezetőre várnak, aki

A korábban két cikluson keresztül is Arkansas állam kormányzójaként dolgozó republikánus politikus kijelentette, hogy szerinte a vádemelés után

Donald Trumpnak ki kellene szállnia

az elnökjelölti versenyből.    

A többiek

Asa Hutchinson az első, aki a Donald Trump ellen kezdeményezett vádemelés óta bejelentette, hogy versenybe száll a Republikánus Párton belül az elnökjelöltségért. Rajta és Donald Trumpon kívül eddig hivatalosan Nikki Haley, korábbi ENSZ-nagykövet, volt dél-karolinai kormányzó, valamint Vivek Ramaswamy vállalkozó jelentette be indulását.

A várakozások szerint Ron DeSantis floridai kormányzó a nyáron jelentheti be hivatalosan is szándékát, és a potenciális indulók között van Mike Pence, Donald Trump korábbi alelnöke és Mike Pompeo volt külügyminiszter, aki szintén Donald Trump idején volt tagja az amerikai kormánynak.

(MTI)

Nyitókép: Youtube

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2023. április 03. 12:46
Megjelennek ott is a hiénák! Nézzen már tükörbe! Mit tud felmutatni? Édes istenem! Még ha Ron DeSantis ( floridai kormányzó) jelentkezett volna be (44 éves). Neki legalább van tekintélye, és egy magabiztos, talpraesett, okos, korrekt ember....
Odone Ricci
2023. április 03. 10:56
Ha egy politikust évtizedeken át demonizálnak és már eléri a 7O évet, jobb ha félreáll és hagyja egy fiatalabb agilis társának a pártvezetést. Tudjuk, nehéz belátni, hogy a kor mindenki feje felett elszáll, de muszáj. Utána még tanácsadónak kitűnően megfelel, de öregedő arccal és kopaszodó vagy őszülő fejjel, reszketve bukdácsolva már nehezen fogadják el főleg a fiatalabbak és a nők. Márpedig a női szavazók többségben vannak.
zakar zoltán béla
2023. április 03. 09:38
Eksön for dimitrovszki?
Arnar
2023. április 03. 08:56
Minél több az induló jelölt annál jobb Trumpnak. A vádemelés tud ezen csak változtatni, úgy tűnik ennek köszönhető Trump akár abszolút többséget is tud szerezni a republikánus előválasztáson. 2016-ban csupán azért sikerült neki, mert 30% al ő volt a legnépszerűbb, a többi szavazat viszont megoszlott 4-5 másik jelölt között. De Santis szerintem okosan kivár, ő még fiatal, ha Trump simán nyerésre áll, nics értelme neki is beszállnia. 4 év múlva, vagy akár Trump alelnökeként is tud tapasztalatot szerezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!