Teljesen betilthatják a TikTokot Amerikában

2023. március 16. 13:25

A TikTok több mint 100 millió amerikai felhasználóval rendelkezik.

2023. március 16. 13:25
null

Az Egyesült Államok vezetése sajtóhírek szerint azt követelte a TikTok kínai tulajdonosaitól, hogy adják el a részesedésüket, ugyanis ellenkező esetben akár teljesen be is tilthatják őket az országban. Amerikai politikusok egy része attól tart, hogy a felhasználók adatai átkerülhetnek a kínai kormányhoz. 

A ByteDance tulajdonában lévő TikToknak az Egyesült Államokban több mint 100 millió felhasználója van.

A Reuters megjegyzi, ez volt az első alkalom, hogy Washington nyíltan a TikTok betiltásával fenyegetett. A közösségi oldal szóvivője, Brooke Oberwetter a hírügynökségnek úgy fogalmazott, amennyiben a cél az amerikai nemzetbiztonság védelme lenne, a tiltás nem oldaná meg a problémát. 

Ezt azzal indokolta a szóvivő, hogy egy esetleges tulajdonosváltással nem jönnének létre új korlátozások a hozzáférés tekintetében. A ByteDance részvényeinek 60 százaléka a világ minden tájáról érkező befektetők, 20 százaléka az alkalmazottak és 20 százaléka a platform alapítói között van elosztva. A Fehér Ház nem kommentálta az értesüléseket.

Nyitókép: Celal Gunes / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MyOp
2023. március 17. 10:19
Mi lesz most veled Varga Irén?
Wolfram004
2023. március 16. 20:13
Olyan megnyugtató, tiszta,. száraz érzés, hogy a világ lakosainak fészbukban, és egyéb helyeken rögzített adatai nem juthatnak el az amerikai kormányhoz, se befektetőkhöz, reklámügynökségekhez, tulajdonképpen senkihez. :D
LancelotDuLac
2023. március 16. 16:13
"Teljesen betilthatják a TikTokot Amerikában" Trump is ezt akarta! Most már tényleg betiltják a TikTokot Amerikában? https://pcworld.hu/pcwlite/most-mar-tenyleg-betiltjak-a-tiktokot-amerikaban-320281.html
Búvár Kund
2023. március 16. 15:53
Oké, de akkor az összes ilyen faszságot lécci, lécci, lécci....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!