Konok Péter: Orbán egy szemantikai csapdába manőverezte magát

2023. március 18. 20:19

A Kötöttfogás legújabb adásában kiderül, hogy Orbán Viktor a békéről beszél, ugyanakkor a háborúról is beszél.

2023. március 18. 20:19
null

A Kötöttfogásban a műsorvezető Dévényi István, az új állandó szereplő, Balogh Gábor, plusz Csintalan Sándor, Konok Péter és Reichert János beszélte ki a hét legfontosabb történéseit. Beszéltek arról, hogy ki beszélt egyáltalán Petőfiről március 15-én, de szó esett arról is, hogy mit vétettek a svédek és a finnek. Az is kiderült, mit jelent az, hogy szintet lépne a DK.

Konok szerint Orbán nem Petőfiről beszélt, hanem a fejében élő Petőfi-képről, például arról, hogy Petőfi megtette amit a haza követelt tőle, és meghalt a hazáért. Konokot ez meglepte, mert ő eddig úgy tudta, hogy ez önként vállalt lehetőség. Csintalan szerint Eurázsiában van a helyünk, Orbán pedig mitológiát épít.

Dévényi úgy véli, hogy Orbán háborús retorikája egyre erősebb. Reichert János erre úgy reagált, hogy ez valóban csak retorikai fogás, „háborús pszichózis”,

és ezek a magyarok szerinte azt akarják, hogy az oroszok mondják meg, mi legyen itt Közép-Európában, hogy legyenek a határok. Hozzátette, hogy szerinte az oroszok egyre rosszabb katonai helyzetbe kerülnek és mese, hogy kimeríthetetlen tartalékaik vannak.

Konok szerint Orbán egy szemantikai csapdába manőverezte magát, mert a békéről beszél, ugyanakkor a háborúról is beszél. Csintalan Sándor úgy fogalmaz: Orbán Viktor a megtámadottnak ott tesz keresztbe, ahol tud és mindezt belpolitikai építkezésre használja.

A finn és svéd kapcsolatokról Csintalan elmondta: előállt a helyzet, amikor Orbánnak nincs hova visszavonulnia. Elkezdődött szerinte egy folyamat, aminek a végét ő már nem is fogja megérni, mondja, és ebből a folyamatból Orbán nem tud már kifarolni.

A DK-ról Konok Péter megjegyezte: szívóerőként, fekete lyukként működik és beszippantja a teljesen érdektelen figurákat baloldalon. A Hegylakó című filmhez hasonlította a DK szerepét: csak egy maradhat. Szerinte a NER-ben benne van az ellenzék és a kormány, és egymás nélkül ezek nem létezhetnek.

*

Nyitókép: Youtube

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. március 19. 12:50
Konok Péter egy sötét felforgató jakobinus, aki még szélsöséges gyurcsányisták társaságában is feltünik, pedig ez nagy szó. Egy ócska demagóg ellenzéki propagandista, a nemzeten élösködö budapesti lumpen-elit villogó figurája, tenyérbemászó fizimiskával. Nincs rájuk szükségünk, árulók egytöl egyig, az ellenzék hitvány pofáznokai. Ócska komcsik, a legocsmányabb fajtából. Haljon ki a fajtájuk, - demográfiai alapon természetesen -, az lenne nemzetünk örömünnepe. Szeretnénk már végre megszabadulni, a nemzetgyalázó, nemzetvesztö gyurcsányisták minden válfajától, söt még az emléküktöl is. Ezek rosszabbak, mint a tatárjárás, mert azok legalább más népek voltak, akik az evolúció természeti törvényei szerint támadtak meg bennünket és nem úgy ahogy a gyurcsányisták, akik csak a belülröl pusztító galandférgekhez hasonlíthatók.
zakar zoltán béla
2023. március 19. 09:53
Középen egy fehér dorkó, mellette 4 cipófűző...
Igazszó
2023. március 19. 08:51
5 évért agyon is verhettek volna a köpcös geci hű cimboráját, a hírtévés csintalanzsidót a magyarok nyilai, feltéve, hogy nem a sokadik köpönyegforgatásán felháborodott hitsorsosai voltak... A köpcös geci sok ilyen szar alakot fizet a pénzünkön: pálinkás, dávidibolyka, kónya, a jeszenszki család, hóbagoly, a kancsal holomaca, no meg simicska és völner jut eszembe a végtelen sorból...
P. Savoiardes
2023. március 19. 08:27
Ennyi sületlenséget.. Ennyi embert a képernyőn, együtt, egy műsorban ahol senki nem érti mi zajlik..reg volt;) egyszerűen botrányosan röhejes ez a csapat;) Csintalan a nagy világláto..Eurázsiaban a helyünk? Dehát az az orosz projekt, épp ennek létrehozása ellen szakította szét háborúval a kontinensnyi érdeket Amerika. Akkor most csintalan orosz propagandista? Ja, várj..Érti ez az ember mit beszél vagy bele ragadt ebbe az én látok mindent és meg is mondom szerepbe? Hülye fasz. Konok..ez az anarchista marxista kommunista balos féreg meg..hülye fasz. Dévényi..ez meg mondanivaló nélküli hülye fasz. A negyedikrol azt se tudom kicsoda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!