Cseh külügyminiszter Magyarországnak: Üdv a klubban!

2023. március 31. 12:47

Jan Lipavský arra reagált, hogy hazánk is felkerült az oroszok által barátságtalannak minősített országok listájára.

2023. március 31. 12:47
null

Ahogy a Mandiner is megírta, Jevgenyij Sztanyiszlavov, Oroszország budapesti nagykövete a RIA Novosztyinak adott interjújában azt nyilatkozta, Magyarországot Oroszországgal szemben barátságtalan országnak minősítették a szankciókhoz való csatlakozása miatt, de a párbeszéd csatornái továbbra is nyitva állnak.

Erre reagált Twitter oldalán Jan Lipavský, Csehország külügyminisztere. A Cseh Kalózpárt képviselője üdvözölte Magyarországot a „klubban”. 

Bejegyzésében azt írta:

„Oroszország felvette Magyarországot a „nem baráti országok" listájára. Üdvözlet a klubban, kedves barátaim! Készek vagyunk megosztani Önökkel tapasztalatunkat, mivel mi vagyunk a két legrégebbi tag egyike.”

Az orosz listával kapcsolatban Szijjártó Péter videóban reagált. Azt mondta: a listával kapcsolatban nem történt újdonság, az orosz kormány már jó sok hónappal ezelőtt kiadta a barátságtalan országok listáját, és azon valamennyi uniós tagország rajta volt.

 Nyitókép: Furkan Abdula / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2023. március 31. 20:52
Már épp azon kezdtem volna gondolkodni hogy ez jó hír vagy rossz, de aztán végül kiderült hogy nem is hír, hiszen rég ott vagyunk a listán
zakar zoltán béla
2023. március 31. 19:58
Gyagyula
Csabicsepp
2023. március 31. 19:44
Nocsak nocsak eddig azt mondták hogy Putyin pincsi je most akkor döntsék már el ezek az idióták? Amúgy elég lett volna egy köszönöm is mind az EU részéről is.
Jeney Gottfried Adolf
2023. március 31. 19:13
Ezt sajnos elbaszták. Következetesnek kellett volna lenni. Két szék között esünk majd a pad alá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!