Amerikai tábornok szerint robbanóanyag lehetett a kínai kémléggömbön

2023. február 07. 07:28

Egyre veszélyesebb kijelentések hangoznak el az ügyben.

2023. február 07. 07:28
null

Ahogy írtuk, a Fehér Ház is reagált a kémléggömbesetere: azt a szuverenitásunk megsértésének tekintik. A New York Post most Glen VanHerck tábornok, az Észak-Amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság (NORAD) főparancsnoka kijelentését idézi, aki szerint robbanóanyag lehetett azon a kínai kémléggömbön, melyet az amerikai légierő lelőtt a hétvégén az USA légterében.

Glen VanHerck részleteket árult el a lelőtt léggömb tulajdonságairól: a ballon 200 láb (nagyjából 60 méter) magas volt, néhány ezer fontos méretű eszközzel volt terhelve (egy font kb. fél kiló), nagyjából 30 méter hosszú, fesztávja 20 méter, a ballont egy F-22-essel lőtték le, és a tábornok állítása szerint a hulló roncsok veszélyt jelentettek a lakosságra nézve. Mint kiderült, a roncsok 15 amerikai futballpálya méretű területen szóródtak szét (ez nagyjából 8 hektárnyi terület).

Hangsúlyozta: abból a feltételezésből indultak ki az eljárás közben, hogy robbanószer lehet a léggömbön az önmegsemmisítéshez.

Nem erősítette meg a parancsnok, hogy találtak-e már robbanószert,

vagy csupán feltételezték azt.

Nyitókép: MTI/AP/Chad Fish/Chad Fish

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2023. február 15. 10:27
Miután kipecázták a maradványokat, csak az mond feltételes módban olyat, hogy "robbanószer is lehetett" benne, aki szándékosan ködösít, hazugságokkal hergel. Ami most zajlik, az az amerikai lakosság kondicionálása egy kína elleni háborúra.
zsolti123
2023. február 08. 11:22
Hozzászólások: "Amerika is durván szórja a hülyeségre a pénzt. A léggömb lelövési akcióban részt vettek: Három F-22 repülőgép, egy haditengerészeti romboló, egy E2 Hawkeye, egy repülőgép hordozó. Egyetlen léggömb miatt több tízmillió dollárt égettek el." "Tehát így kell legyőzni az amcsikat, ahogy itt is írták, 99 luftballonnal! :-) Mi van ha kapnak százezer papírlufit, apránként? https://youtu.be/Fpu5a0Bl8eY "
rossztündér
2023. február 07. 19:19
A nagy távolságokat nyilvánvalóan az uralkodó légáramlattal teszik meg, a korrekciókat, lebegéseket a saját hajtóerővel.
Robert69
2023. február 07. 17:20
Inkább azt kellene boncolgatni a világ legerősebbnek mondott államának légvédelme, hogyan nézhetett ilyen sokáig tétlenül egy ilyen feltűnő jelenséget tátott szájjal? Vagy nem merték felébreszteni a délutáni szunyókálásból a vezért? .........láttunk már ilyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!