Bíróság elé idézhetik Gyurcsány Ferencet

2023. február 17. 13:14

Ismét botránytól hangos Eger városa: Oroján Sándor egy videóban arról beszélt, hogy egy állítása miatt beperelte őt a város polgármestere. Az ügyben Gyurcsány Ferencet tanúként hallgathatják ki.

2023. február 17. 13:14
null
Konopás Noémi

Áprilisban az Egri Törvényszékre érkezhet Gyurcsány Ferenc egy helyi perben – tájékoztatott Oroján Sándor, Eger fideszes önkormányzati képviselője a Facebookra feltöltött videójában. A politikus elmondta, még korábban Mirkóczki Ádám egri polgármester perelte be őt amiatt, mert egyszer a HírTV adásában azt állította, hogy a városvezető rendszeresen egyeztet Gyurcsány Ferenccel. Mirkóczi arra hivatkozva perelt, hogy Oroján állítása sérti jó hírnevét, és tagadta, hogy így lenne.

Oroján: A Gyurcsánnyal való egyeztetés „ciki” Mirkóczkinak

Mirkóczki szerint „nem fér bele a véleménynyilvánítás szabadságába, hogy én azt mondjam róla, hogy ő, aki egyébként a DK támogatásával indult a választáson, ő, aki mellett ott ült a DK-s alpolgármester hónapokig, évekig, és ő, aki a DK-s alpolgármestert a választásokon még tavaly tavasszal is támogatta” – mutat rá a videóban Oroján. A fideszes politikus szerint

– tette hozzá. Mint mondta, őt emiatt az ügy miatt becitálták a bíróságra, de Mirkóczki nem vett részt a tárgyaláson: „ő csak azt szereti, hogyha mások tornáznak, és ilyen piszlicsáré ügyekben bíróságra járnak”.

Oroján a videóban azt javasolja az egrieknek, gondolják meg, mit mondanak polgármesterüknek, aki szerint Mirkóczki „mindenkit feljelent, mindenkit beperel”. Mindenesetre a perben Gyurcsány Ferencet Oroján elmondása szerint áprilisban tanúként fogják meghallgatni.

Mirkóczki Gyurcsányról: Semmiben sem egyeztettem még vele

Az ügyben megkerestük Mirkóczki Ádámot. Eger polgármestere kérdésünkre elmondta, azért perelt, mert Oroján azt állította a HírTV egyik adásában, hogy „rendszeresen egyeztetek, úgymond raportra járok Gyurcsányhoz, és hogy valójában Gyurcsány vezeti Eger városát” – fogalmazott. Mint mondta, a valóság ezzel szemben az, hogy

Oroján állítása tehát – mint a volt jobbikos Mirkóczki fogalmazott – „ordas nagy hazugság, és hát ezért pereltem be, nem Gyurcsány Ferenc vezeti Eger városát”

Arra a kérdésünkre, miért érzi annyira kellemetlennek a Gyurcsány Ferenccel való egyeztetést, hogy még bírósághoz is hajlandó volt fordulni, azt válaszolta, hogy az ügy nem neki, hanem Orojánnak kellemetlen, aki szerinte „folyamatosan hazudik és a tevékenysége nagyban hozzájárult ahhoz, sőt kizárólag Oroján az oka, hogy Egerben a Fideszt feloszlatták, most meg vergődik mindennel”i. Hangsúlyozta, ez az ügy kizárólag Orojának és baloldali szövetségeseinek kellemetlen, „én nem vagyok egyetlen pártnak sem a tagja, független polgármester vagyok. Teszem a dolgom, azokkal tárgyalok, akikkel fontos: kormánytagokkal, városlakókkal, hatóságokkal”.

Arra a kérdésünkre, hogy miért ne tárgyalhatna Mirkóczki Gyurcsánnyal, hiszen a DK támogatásával indult a választáson, azt felelte Eger polgármestere, hogy tárgyalhatna, ahogy minden más politikussal is, de nem történt ilyen.

Nyitókép: Mátrai Dávid

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2023. február 19. 13:52
gyenge érvelés ha ezt a bíróságnak kell kimondani!
Nagyhuba1
2023. február 18. 14:45
"Bíróság elé idézik Gyurcsányt" Remelhetőleg azonnal vádat emelnek gyűlöletbeszédét,uszításért.
zakar zoltán béla
2023. február 17. 20:20
mir kócz kl? arcai száma?
KBA98
2023. február 17. 15:02
Közük
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!