A magyar színeket választotta az orosz műkorcsolyázó

2023. január 21. 14:33

Julija Scsetyinyina maradna magyar válogatott.

2023. január 21. 14:33
null

Változatlanul magyar színekben képzeli el pályafutását a műkorcsolyázó Julija Scsetyinyina (Chtchetinina Ioulia). A 27 esztendős sportoló személyi edzője, Dmitrij Szavin a TASZSZ orosz hírügynökségnek nyilatkozva szombaton arról beszélt, hogy a párosban háromszoros magyar bajnok új társra vár, miután közös karrierjük véget ért Magyar Márkkal.    

„Julija jelenleg partnert keres, de a következő szezontól azt tervezi, hogy visszatér a jégre és Magyarország színeiben versenyez tovább” – mondta Szavin. „Vannak lehetőségek, hogy kivel folytatja, de még túl korai lenne megnevezni az illetőt.”

Scsetyinyina és Magyar 2022-ben hatodik lett az Európa-bajnokságon,

a 2021 tavaszán rendezett világbajnokságon elért 14. helyével pedig olimpiai kvótát szerzett. Ezzel 66 év elteltével jutott ki újra magyar páros téli olimpiára, ám a tavaly februári pekingi ötkarikás játékokon a kettős mégsem léphetett jégre, mivel Magyar Márknál koronavírust diagnosztizáltak. Scsetyinyina 2019-ig a svájci válogatottban szerepelt, először egyéni, majd páros korcsolyázóként. Noah Schererrel, majd Mihail Akulovval az oldalán kétszeres országos bajnok lett – írta az orosz hírügynökség.

(MTI)

Nyitókép: MOKSZ/Fiák Blanka (Magyar Nemzet)

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MintaPedagógus
2023. január 22. 14:13
Köszönjük a bizalmat, sok sikert hazánk színeiben, Julija! Isten óvja az orosz hont!
Dr Bubo
2023. január 22. 13:16
Hogy hívják a szovjet jégtáncospárt? Pina Nyikorogna, Szergej Olajozza
Láncfűrészes Attasé
2023. január 22. 10:15
A Vengerszkij SZSZK-t választották neki állomáshelyül.
nuknuk
2023. január 22. 06:55
HELYES.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!