„Volt Franciaország, aztán nincs” – megelőző atomcsapással fenyegetnek az oroszok

2023. január 11. 08:20

A orosz törvényhozás egyik tagja szerint „elég lenne egy csapást mérni a franciákra, és rögtön vége lenne a nyugati támogatásoknak”.

2023. január 11. 08:20
null

Az orosz állami Rosszija 1 csatorna egyik beszélgetős műsorában ismételten terítékre került az atomcsapással való fenyegetés. 

– szögezte le Vlagyimir Szolovjov, műsorvezető. 

Az orosz hadsereg korábbi parancsnoka, Andrej Guruljov sem kertelt, sőt!  Az orosz törvényhozás alelnöke még tovább ment:  „volt Franciaország, aztán nincs Franciaország. Kit zavar?” – fogalmazott.

Guruljov, aki jelenleg az orosz parlament alsóházának, a Dumának a tagja, hozzátette, elég lenne egy csapást mérni a franciákra, és rögtön vége lenne a nyugati támogatásoknak, onnantól kezdve mindenki félne „Ukrajnába menni”. A politikus úgy látja, hogy az oroszoknak stratégiára se lenne szükségük, katonai erejük ugyanis elegendő ahhoz, hogy megsemmisítsék Franciaországot vagy Nagy-Britanniát.

Párizs minap bejelentette, harcjárműveket is ad Ukrajnának az oroszok elleni védekezéshez. 

, harcjárműveket is ad Ukrajnának az oroszok elleni védekezéshez. 

„Könnyedén lebombáznánk a nyugati városokat” 

Az orosz véleményvezérek ezután levezették, gyerekjáték lenne nyugati nagyvárosok lebombázása a nukleáris robbanófejek szállítására alkalmas Szarmat ballisztikus rakétákkal. Térképen ábrázolták, hogy az orosz exklávéból, Kalinyingrádból indítva Berlinbe 106, Párizsba 200, Londonba 202 másodperc alatt érnének a fegyverek.

– magyarázta az egyik vendég azt, hogy ennyi idő alatt elbújni se lehetne a robbanás elől.

A beszélgetést  Ukrajna korábbi belügyminiszere osztotta meg a Twitteren. Anton Gerascsenkó, aki jelenleg Volodimir Zelenszkij elnök tanácsadójaként dolgozik így fogalmazott:

 

 

Az orosz állami televízió propagandistái, illetve az Orosz Föderáció parlamenti képviselői, különböző politikusai nem először fenyegetnek atomcsapással, és nyugati államok megtámadásával. Korábban a harmadik világháború kezdetéről, Ukrajnán túli katonai műveletekről is szó esett. Arra is volt példa, hogy az orosz televízióban egy NATO elleni nukleáris csapás kidolgozására szólították fel Putyint. 

 

Elkezdődött a harmadik világháború - jelentették be az orosz állami televízióban

Olga Skabejeva a Rosszija-1 televízióban futó showműsorában azt mondta, Oroszország olyan helyzettel néz szembe, amikor a NATO-t kell „demilitarizálnia". A bemondó elmondta: „Talán eljött az idő, hogy beismerjük: Oroszország "különleges hadművelete" véget ért, elkezdődött a harmadik világháború. Abban az értelemben, hogy egy valódi háború kezdődött. Mi több, ez a harmadik világháború".

 

Felszólították Putyint az orosz állami tévében, hogy dolgozza ki a NATO elleni nukleáris csapás terveit

Az orosz állami televízió kommentátora, Igor Korotcsenko a napokban szólította fel Putyint, hogy kezdje el tervezni a NATO elleni nukleáris csapás forgatókönyvét - írja a Newsweek. A Twitterre felkerült videón Koroctsenko úgy fogalmaz: „Oroszország közvetlen nukleáris fenyegetésnek van kitéve, mivel számos amerikai atomfegyver NATO-légibázisokon van elhelyezve, amelyekkel elérhetnek orosz területeket".

 

Magyarország megszállása is szóba került az orosz tévében

Szent háború, azaz dzsihád zajlik Ukrajna ellen, de az oroszoknak miért is kéne megállniuk? Miért kéne Munkácsnál vagy a magyar-ukrán határnál megállni? - tették fel a kérdést orosz műsorvezetők az állami televízió egyik műsorában.

Nyitókép: Dimitar Dilkoff / AFP

 

Összesen 301 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. január 11. 17:14
jo hat ez kb az orosz Bayer, politikai sulya nincs, de lehet idezgetni meg szornyulkodni
Odone Ricci
2023. január 11. 16:57
PARIS , ma 2O23.jan.11-én a Gare du Nord vasútállomáson csak úgy "szórakozásból" megkéselt egy férfi hat személyt. Nem nagy port vertek a hirnek, annak még kevésbé, hogy egy algériairől lenne szó, de ez még nem biztos.
nempolitizálok
2023. január 11. 15:50
Logikus. Nem kell provokálni.
kaffogó hebrencs
2023. január 11. 14:48
Franciaországot elintézik a migrik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!