Orbán: „Most több szövetségesünk, több barátunk van, mint volt”

2022. november 17. 19:06

A kormányfő arról beszélt a Diaszpóra Tanács tagjai előtt, hogy a legutóbbi ülésük óta sem lett könnyebb a magyarság helyzete a világban, de vannak azért kedvező folyamatok a nagyvilágban, elég csak az olasz vagy az izraeli választás eredményére gondolni.

2022. november 17. 19:06
null

A Karmelita-kolostorban fogadta Orbán Viktor a Diaszpóra Tanács tagjait, akiknek azért mondott köszönetet, mert az általuk vezetett szervezetek szerinte az elmúlt időszakban világszerte eredményesen és bátran álltak ki Magyarország mellett a nemzetközi vitákban – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.

Orbán a tanács előtt arról beszélt, hogy a legutóbbi ülésük óta sem lett könnyebb a magyarság helyzete a világban, „akkor világjárvány dúlt, most pedig háború van”. A miniszterelnök szerint

nem könnyű talpon maradni és észszerű politikát folytatni, szorongatnak bennünket Brüsszelből is, és közben egy gazdasági visszaesés bontakozik ki a szemeink előtt.

Orbán azt mondta, valószínűnek tartja, hogy az Európai Unióban csak a Közép-Európai országok tudnak kimaradni a recesszióból, ez a célja Magyarországnak is, erre van reális esély, ha a kormány sikeresen végig viszi a válságkezelő munkát.

A miniszterelnök szerint a nemzetközi politikában „most több szövetségesünk, több barátunk van, mint volt”, ezzel Havasi Bertalan szerint az olasz, izraeli és a félidős amerikai választások eredményeire utalt. „Mi egy világnemzet vagyunk, minden hang fontos a nemzetközi csatazajban, amely ellensúlyozza azt a sok megalapozatlan negatív vélekedést, amelyet politikai ellenfeleink terjesztenek hazánkról” – emelte ki.

Nyitókép: MTI/Fischer Zoltán

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
22-es csapdája
2022. november 17. 21:51
Sajnálom Viktor, de nem osztom az optimizmusod. Sok ellentét van az olasz kormány és a mi politikánk között. Barátnak én azt nevezném, aki fontos ügyekben kiáll mellettünk, nyíltan. Nem sunnyog, nem a színfalak mögött bíztat, nem csak bezsebeli, amit a magyar kormány neki is kijár. Egyelőre pontosabb lenne úgy fogalmazni, valamivel kevesebb nyílt ellenségünk van.
Coupdetat
2022. november 17. 21:48
Csak a minőséggel van a baj ... nekem olyan "templom egere" haveroknak tűnnek. :)))))
Akitlosz
2022. november 17. 20:27
Érdekes ez a kolostor. Se szerzetesek, se apácák, se mise, a miniszterelnök meg valahogyan mindig ott van. Ott vezekel a bűneiért vagy mit keres egy kolostorban?
Akitlosz
2022. november 17. 20:25
"a legutóbbi ülésük óta sem lett könnyebb a magyarság helyzete a világban, de vannak azért kedvező folyamatok a nagyvilágban, elég csak az olasz vagy az izraeli választás eredményére gondolni." Ettől lesz könnyebb a magyarság helyzete? Az olaszországi meg az izraeli belpolitikától?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!