Nagyon szúrja a franciák szemét, hogy Meloniék nem engedik kikötni a migránshajót

2022. november 09. 11:43

A francia kormányszóvivő felháborítónak tartja, hogy nem köthet ki az SOS Méditerranée civil szervezet hajója.

2022. november 09. 11:43
null

Elfogadhatatlan, hogy Olaszország nem engedi kikötni az SOS Méditerranée civil szervezet által működtetett, migránsokat szállító Ocean Viking norvég teherhajót - közölte a francia kormány szerdán. Olivier Véran francia kormányszóvivő a France Info rádióadónak adott interjújában aláhúzta:

a hajó jelenleg olasz vizeken tartózkodik és az európai szabályozás teljesen egyértelmű ebben a kérdésben, ráadásul Róma is elfogadta azt.

A kormányszóvivő úgy fogalmazott, „Olaszországnak tennie kellene a dolgát, és tiszteletben tartania európai kötelezettségvállalásait”. Megjegyezte: Párizs és Róma még nem zárta le a diplomáciai tárgyalásokat a 234 embert szállító hajó sorsáról.

Az Ocean Viking több mint két hétig várakozott az olasz partoknál arra, hogy a római kormány kijelöljön egy kikötőt, ahol partra teheti a fedélzetén tartózkodó migránsokat. Miután ez nem történt meg, a hajó kedd este elhagyta a szicíliai Catania kikötőjét, és a számítások szerint csütörtökön érkezik meg a Korzika közelében található nemzetközi vizekre.

Franciaország a héten engedélyezte, hogy az Ocean Viking utasai partra szálljanak a területén. A szigorú bevándorlási politikát követő olasz kormány megköszönte Párizs gesztusát.

(MTI)

Nyitókép: Filippo Monteforte/AFP

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viktor76
2022. november 11. 00:48
Milyen fura is a libsik elképzelése a demokráciáról: ha írástudatlan színes gazdasági menekült vagy, behajóztatunk Európába és nagyjából úgy élősködsz, ahogy akarsz. Ha Oroszországból menekülnél a sorozás miatt: maradj otthon, orosz! Az a fránya Kalergi-terv...
nuknuk
2022. november 09. 16:20
Majd kikötnek Franciaországban.
niof78
2022. november 09. 15:17
Én ezt kurva egyszerűen megoldanám. Nem köthetne ki, de kapna üzemanyagot és ellátmányt, meg fegyveres kíséretet, amíg el nem ér a csigazabálókhoz. Ott kiköthetnek nyugodtan. Problem solved.
toyoda
2022. november 09. 15:00
Hát bazdmeg én kijelölöm a kikötőt ha az olaszok nem. Párizs! Jó lesz? Faszt pofáztok bele más ügyeibe! Meg milyen kötelezettség vállalásról van szó? Meg milyen norvég teherhajó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!