Putyin virágot vitt Gorbacsov koporsójára (videó)

2022. szeptember 01. 17:37

Az orosz elnök szerdán visszafogott üzenetben tisztelgett az egykori szovjet vezető emléke előtt. 

2022. szeptember 01. 17:37
null

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az orosz elnök szombaton nem tud jelen lenni a Szovjetunió utolsó vezetőjének, a 91 éves korában elhunyt Mihail Gorbacsovnak a temetésén.

Vlagyimir Putyin szerdán visszafogott üzenetben tisztelgett az egykori szovjet vezető emléke előtt. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pedig a szokásos sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy az orosz elnök csütörtök reggel ellátogatott a moszkvai Központi Klinikai Kórházba, ahol Gorbacsov kedden elhunyt – írta a Guardian.

Ezután a közösségi médiába egy olyan felvétel terjedt el, amelyen az látható, hogy Oroszország jelenlegi vezetője egy csokor virágot helyez el Gorbacsov nyitott koporsója mellett.

A felvételt alább tekinthetik meg:

Szombaton helyezik végső nyugalomra Gorbacsovot

Az orosz hírügynökségek szerdán jelentették, hogy Mihail Gorbacsovtól a moszkvai Oszlopcsarnokban vesznek majd búcsút szeptember 3-án, ugyanott, ahol 1953-ban bekövetkezett halála után Sztálin holttestét is felravatalozták. A legfrissebb sajtóértesülések arról számolnak be, hogy a korábbi hírekkel ellentétben

az egykori szovjet vezető búcsúztatója nem nélkülözi majd az állami szertartás egyes elemeit, beleértve a díszőrséget, és az állam segít a temetés megszervezésben.

Mint ismert, a Kreml szerdán  délután megtörte a Gorbacsov halálával kapcsolatos csendet. Ismertették az orosz elnök hivatalos nyilatkozatát, amelyben olyan politikusként és államférfiként jellemezte a Szovjetunió utolsó vezetőjét, „aki nagy hatással volt a világtörténelem alakulására” – idézte fel a hvg.hu.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. szeptember 02. 15:23
Jobbról balra vet keresztet. Tudtommal balról jobbra kell.
DoomGuy
2022. szeptember 02. 08:17
Milyen szarul néz ki. Biztos rákos. Vagy Aidses. Vagy tuberkulózisos. Vagy csak elmebeteg állat. De kedden megbukik, ez már tuti. Ő is.
Trombitás Keresztély
2022. szeptember 02. 00:23
Majd Zelenszkij is visz az övére.
foldizs
2022. szeptember 01. 21:26
Mennyivel szebb lenne fordítva!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!