Kizuhant egy fesztiválozó az óriáskerékből a Balaton Soundon

2022. július 01. 16:44

A fiatal férfi súlyosan megsérült, kórházba szállították.

2022. július 01. 16:44
null

Egy sérült fiatalemberhez hívták a Balaton Sound egészségügyi szolgálatát csütörtök este 11 órakor. A mentők pár percen belül kiérkeztek és miután stabilizálták a sérült állapotát, a fiatal férfit kórházba szállították – írta a hvg.hu-nak megküldött közleményében a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.

A szemtanúk szerint a fiatalember a fesztivál területén működő óriáskerék egyik gondolájába szállt be egyedül, majd menet közben a magas védőkorlát feletti keskeny résen átmászott és onnan leesett. Semmi nem utalt arra, hogy erre készül, pillanatok alatt történt minden, esély sem volt a baleset megakadályozására – áll a közleményben.

Az óriáskerék, melyet egy önálló mutatványos szolgáltató cég üzemeltet, érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik, biztonsági ajtajai az ellenőrzés szerint megfelelően záródtak. Az óriáskerék bejáratánál és minden egyes kabinban több nyelvű felirat figyelmezteti a felhasználókat a szerkezet rendeltetésszerű használatára. A szolgáltató cég történetében – elmondásuk szerint –  hasonló eset még sosem történt” – fogalmaz a Balaton Sound.

Közben Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt közölte, hogy a férfi súlyos belső és külső sérüléseket szenvedett.

Nyitókép: MTI Fotó,  Bodnár Boglárka

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik