Így játszhatja ki Putyin a szankciókat

2022. június 09. 14:34

Kína és India lehet majd az orosz olaj két fő vásárlója.

2022. június 09. 14:34
null

A szankciók arra késztetik a kereskedőket, hogy új utakat találjanak az orosz olajnak – írta csütörtöki cikkében az Index a GCaptain-re hivatkozva. Hozzátették: ebben nagy segítség lehet a hajókon történő exportálás.

Kína és India léphetnek elő, mint fő vásárlók

Az Index írása szerint nagy jelentősége lehet annak, hogy Oroszországnak sikerül-e eladnia a szankciókkal sújtott nyersolajat. Hiszen nem bocsátkozik korábban ismertetett manőverekbe, ha teljesen tisztán el tudja adni egy keleti partnernek.

Moszkvának a fenti mennyiségre már két feltételezhető vevője is van: Kína és India. Ráadásul ezek az országok eddig is kedvezményesen vásároltak orosz olajat, és iparági megfigyelők szerint ez a tendencia folytatódni fog – írja a portál.

Kapcsolódó

A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) adatai szerint Oroszország a világ harmadik legnagyobb olajtermelője az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia után, és utóbbi mögött a második legnagyobb kőolajexportőr. Bővebben erről ide kattintva olvashat.

olvashat.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2022. június 09. 16:32
Újabb öngól prüsszelnek....
ihavrilla
2022. június 09. 16:19
Rossz a cím! Mivel Oroszországra jogi kötelezettséget nem ró a szankció, ezért nincs mit kijátszani. Oroszország "kivédi" a szankciókat. És ehhez joga/lehetősége van, ezért az Únió válik bohóccá. És a hülye címadás miatt a firkász is.
Takagi
2022. június 09. 16:12
Eljött az idő, hogy az Eu vezetőit a polgarok felelőségre vonják.
istvanpeter
2022. június 09. 15:39
A szankciókat és a bojkottot mielőbb el kellene felejteni, mert egy nyersanyagokban, energiahordozókban és részben élelmiszerben gazdag hatalmas országot ezekkel nem lehet kibillenteni az egyensúlyából. Ugyanakkor, a nemzetközi piaci egyensúly felborul, ami súlyos válságot fog eredményezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!