A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Riport: valójában heteró emberek is LMBTQ-nak mondják magukat

2022. június 01. 18:04

Főleg társadalmi-politikai tényezőknek köszönhető az, hogy az előző években nőtt a magukat LMBTQ-nak mondók aránya Amerikában egy friss kutatás szerint.

2022. június 01. 18:04
null

Egyre inkább elszakad a gyakorlati szexuális viselkedés a nemi identitástól Amerikában a Center for the Study of Partisanship and Ideology (CSPI) felmérése szerint – írja a Daily Caller.

A kizárólag heteroszexuális kapcsolatot létesítő, harminc alatti nők aránya az 1990-es évekbeli 96 százalékról 2021-re 92 százalékra csökkent, ugyanakkor a harminc alatti LMBTQ identitásúak aránya ma 20 százalék körül van. 

A jelentés megjegyzi: míg 2008-ban a szexuális viselkedés és az identifikáció egybeesett, 2021-ben már kétszer annyian identifikálják magukat LMBTQ-ként, mint amennyiban valóban így is élnek. A 11 százalékpontos növekedésből 4 százalékpont valóban magyarázható az LMBTQ-irányultsággal, a többiek azonban nem élnek LMBTQ-életet.

A legnagyobb növekedést a biszexuálisok csoportja mutatta, közöttük is a nők aránya nőtt meg erősen. 

Érdekes mód a társadalomtudományos és bölcsészszakokon tanuló egyetemi hallgatók közt 10 százalékkal magasabb a magukat LMBTQ-nak mondók aránya, mint a természettudományos szakokon. Az olyan átpolitizált képzések hallgatói közt, mint a gender- és faji tanulmányok, 52 százalék a magukat LMBTQ-nak mondók aránya, míg az átlag az egész egyetemi világban 25 százalék.

A szerzők következtetése szerint összefüggés van a magukat LMBTQ-nak mondó heteroszexuálisok és világnézetük közt, ugyanis ez elsősorban a nagyon liberális meggyőződésű heteroszexuálisan viselkedőkre jellemző. Azonban a nagyon liberális attitűdű és az LMBTQ-irányutságú fiatalok közt fokozottan van jelen a szorongás és a depresszió, és a három szorosan összefügg.

Viszont az olyan identitások aránya, mint a trasznemű és gender-nonkonform, az előző évek csúcsa után visszaesőben van.
A jelentés szerint a magukat LMBTQ-ként  aposztrofálók növekedése az amerikai társadalomban bizony elsősorban „szociopolitikai” faktoroknak köszönhető.

Mint korábban írtuk, az egész amerikai társadalomban a felnőttek között az előző években 4,5-ről 5,6 százalékra nőtt az LMBTQ-ként identifikálódók aránya. A növekmény jelentős részt a fiatalok körében tapasztalható.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BobbyBacsi
2022. június 02. 15:14
"a felnőttek között az előző években 4,5-ről 5,6 százalékra nőtt az LMBTQ-ként identifikálódók aránya" Akkor gyanítom,hogy ezen aránnyal csökkent az elmebajjal kezeltek száma.
fatman
2022. június 02. 13:49
hát igen, ez is csak egy divat, ami majd egyszer el fog múlni...
Palatin
2022. június 02. 12:41
Sajnos tul keveset foglalkozunk a pszichológiával, pedig a politika legalább 50%-ban pszichológia, mind a politikusok, mind a "nép" oldalán. Vegyünk bármilyen "örületet" pl. az LMGTQ-t. Pszichológiai tény, hogy minden emberi közösségben, a tagok prezentálni, érvényesülni, elöbbre jutni akarnak. Kialakul egyfajta harc, egymást túl akarják licitálni. Ez természetesen egy teljesen normális dolog lehet. Kisebb közösségekben, ahol az emberek ismerik egymást, ott nem lehet bármilyen baromsággal elöbbre jutni, mert a közösség többi tagjának moderálási, ellenörzési szerepe van. Aki féknyúzokkal akar csillogni, az elfürészeli magát. A nagy ugrás az internet megjelenésével történt. Létrejönnek óriási közösségek, sok anononím taggal, mindenki bármit mondhat, mert egy ilyen közösségben már nem müködik a normális kontrol. Elszabadul a pokol. Az egymás túllicitálása most már ipari méretekben, professzionális szinten zajlik. Egy ilyen mega közösségben aztán bármilyen baromságnak akadnak követöi. A közösségben való elöreljutás már nem a kontrollálható, hasznos, okos, figyelemreméltó, elöremutató cselekvések és megnyilvánulások alapján történik, - ez egy nagy közösségben unalmas is lenne -, hanem az exkluzivitás, a meghökkentés, a "divattá váló vad, de modernnek ható" irányzatok viszik el a pálmát. Itt már minden megtörténhet, mindent lehet utálni is és egekig magasztalni is. Itt már nem az egyéni, emberi intellektus, hanem a csordaszellem és az ahhoz való alkalmazkodási kényszer veszi át az irányítást. A modern kor minden örületének ez az alapja. Ez egy olyan dolog, amit ki kell nönie az emberiségnek. Hosszú idöbe telik, ami alatt veszélyekbe sodorhatjuk magunkat. Az én meglátásom szerint az ideális emberközi kommunikáció továbbra is ott kezdödik, amikor két ember komolyan és öszintén, szemtöl-szembe beszél egymással, úgy hogy a testbeszéd is látható. Amit ök megbeszéltek azt kell az egyre nagyobb közönség elé tárni, kontroll és kiegészítés, gazdagítás, ellenérvek érvénysítése céljából. Ebböl kijöhet valami. De egy gigaközösség bolondos vagy éppen gyülölködö, trollkodó vita-katyvaszából nem jön ki semmi. Az internetnek meg kellene maradnia a szakterületeken, müszaki, gazdasági, államigazgatási stb területeken. A szociális médiák a mai formájukban inkább csak butítják, félrevezetik az embreket és súlyos társadalmi zavarokat generálnak. Pozitiv szerepük minimális.
Andilla
2022. június 02. 11:59
Épp ma láttam a Twitteren egy igen rövid posztot, egy Washington Post újságírótól: "A B az LGBTQ-ban azt jelenti, hogy csak 2 gender van." És basszus, nem igaza van??? Ez annyira pofonegyszerűen nyilvánvaló, hogy eddig senkinek fel se tűnt... Remélhetőleg minél hamarabb csak kipukkad ez a betűleves lufi is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról