Megtalálták a csütörtökön eltűnt helikopter roncsait Olaszországban

2022. június 11. 20:10

Egyik utasa sem élte túl a tragédiát.

2022. június 11. 20:10
null

Holtan találták annak a helikopternek mind a hat utasát, illetve pilótáját, amely még csütörtökön tűnt el Olaszországban, Luccából Trevisóba tartva – közölte szombaton a helyi prefektus.

Az Agusta Koala típusú helikopter olasz pilótával, valamint két libanoni és négy török utasával, üzletemberekkel szállt föl csütörtök délelőtt.

Egy túrázó bukkant a roncs nyomára

A keresőakció, amelybe a hegyimentők és az olasz hadsereg légi, valamint a polgári védelem szárazföldi egységei is bekapcsolódtak, az Appenninek hegyvidékére összpontosított a közép-olaszországi Emilia-Romagna és Toscana tartomány területén.

Végül egy túrázó egy völgyben talált rá a helyre, a két tartomány határvidékén, ahova a helikopter zuhant. Roncsokat és leégett növényzetet látott, majd értesítette a hatóságokat.

A helyi lakosok szerint a délelőtti órákban súlyos vihar vonult végig a térségen. A helikoptert egy vállalkozó bérelte, hogy ügyfelei meglátogathassák Trevisóban lévő üzemét.

(MTI)

Nyitókép: ITALIAN AIR FORCE / HANDOUT / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muki46
2022. június 12. 10:09
Pechjük volt. Mért nem mentek vonattal.
apika2
2022. június 12. 06:05
A műhódak azt is látják, ha egy lejárt szavatosságú sört bontasz ki, de ha szerencsétlenségek helyét kell felkutatni, rendre csődöt vallanak...
nyúlgerinc
2022. június 11. 20:49
Orbán és Putyin volt a tettes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!