Mihail Hodorkovszkij: Putyin a végzete felé halad

2022. június 20. 15:36

Oroszország egykori legvagyonosabb oligarchája szerint Putyinnak a NATO-val szemben nincs esélye.

2022. június 20. 15:36
null

A volt orosz oligarcha szerint téves elképzelés, hogy területi engedmények árán ki kell egyezni Moszkvával. Putyin ugyanis, ahogy Hodorkovszkij a Financial Timesban fogalmaz, gengszter, aki csak azért indított háborút, hogy javítson hazai népszerűségén. Az orosz elnök egyik legnevesebb ellenfele úgy gondolja, hogy

Oroszországban mindenképpen lesz rendszerváltás,

de csakis erő által. Mihail Hodorkovszkij, aki valaha az egyik leggazdagabb orosz oligarcha volt, ám utána 10 hosszú évet töltött börtönben, mert  összekülönbözött az ország erős emberével, a Financial Times-ban fejtette ki véleményét.

„Putyin el fog bukni”

Hodorkovszkij úgy látja, hogy ha nem sikerül véget vetni Ukrajnában a katasztrófának, akkor az átterjed máshová is. Azt jósolja, hogy következő lépésként a Kreml légi blokád alá veszi Litvániát, lehetővé teszi, hogy az orosz gépek közvetlenül az anyaországból a kalinyigrádi enklávéba repüljenek.

Szerint biztos, hogy Putyin a végén veszíteni fog, még akkor is, ha most netán nyer Kijevvel szemben, mert utána

a NATO-val bonyolódik majd fegyveres viszályba, és ott nincs esélye.

Hodorkovszkij úgy fogalmaz, hogy ha nem lenne ennyi áldozat, ő maga még örülne is, mert Vlagyimir Putyin olyan csapáson indult le, amely a bukását idézi elő. 

Nyitókép: YouTube

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. június 21. 19:04
Nem csak nekünk vannak gyűlöletzsidaink. :)
ebalint
2022. június 21. 18:43
Nagy mulasztás volt föl nem kötni.
confitür
2022. június 21. 14:10
Hodorkovszkij téved.
youngboy
2022. június 21. 09:55
Nagy kár és hiba, hogy eleresztettek! Ahhoz képest, milyen kárt okoztál Oroszországnak -- amely nem a hazád -- a nyugati haverok segítségével, valahol Szibériában kellene töltened az életfogytiglani börtönt és a kemény kényszermunkát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!