Megoldást találhattak Menczer Tamásék a solymári vízhiány enyhítésére

2022. június 30. 19:29

Vízszállító autókkal töltik fel a tározókat.

2022. június 30. 19:29
null

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, súlyos vízhiány alakult ki több Pest megyei településen. Többek között Solymáron is.

Pestbuda környékének országgyűlési képviselője csütörtökön ugyanakkor már arról számolt be a közösségi oldalán, hogy az operatív törzs egész nap ülésezett Solymáron, és úgy tűnik,

A Menczer Tamás Facebook-oldalán közzétett videóból kiderült, hogy a „problémát az okozza, hogy a kánikulában megnövekedett fogyasztás miatt a tározók nem tudnak feltöltődni, a víz elfogy, így egyes területekre nem jut.”

Vízszállító autók álltak munkába

Majd azzal folytatta, hogy „egész nap egyeztettek a szakemberekkel, akik arra jutottak, hogy a tározók feltöltését segíteni kell. Vízszállító autókkal fogjuk ezt megtenni” – hangsúlyozta. 

Két nyolc köbméteres autó már elkezdte a munkát, „így a szakemberek becslése és várakozása szerint, reggelre annyi vizet lehet felhalmozni a tározókban (...), hogy ott is lesz víz, ahol már napok óta nincs” – mutatott rá a térség országgyűlési képviselője.

Növelték a vízfelvevő pontok számát Solymáron

Menczer kitért arra is, hogy a kánikulában növelték a vízfelvevő pontok és a vizes kocsik számát is növelték. Jelenleg tizenegy ilyen van Solymáron – hangzott el a videóban.

A felvétel alább tekinthető meg:

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

 

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
WLaci
2022. július 01. 12:12
Rezsicsökkentett debilek, szevasztok
Nabakker
2022. július 01. 08:11
Ja már értem! Jöttek a falmelléki dumával, hogy a "Dunakanyarban nincs víz". Én ott lakom mindig volt víz, de már értem a kőgazdag burzsuj túlterjeszkedő Solymár elhasználta a környék összes vizét (úszó medencék, hatalmas kertek, éjjel-nappal locsolt pázsit) és most szívjon mindenki a rohadtak miatt. Klassz.
lazio154
2022. július 01. 07:57
Nem vagyok vízügyes, de azt tudom, van olyan jármű amelyet vízhordásra találtak ki. Ez a tűzoltókocsi. Gyakori, hír, hogy új tűzoltókocsikat kapott x-y-z város. A régiekkel mi lett? Pest környékén rengeteg tűzoltólaktanya van, több kocsival Mi lenne, ha csak 1 lenne ott mindig? A többi hordaná a vízet, riasztás esetén nem a víztoronyhoz vinné. Mert úgye ez fel is tudná nyomatni.
Illieral
2022. július 01. 07:03
Meg mekkora ötlet, hogy teherautókkal hordják a vízet a tárolókba egész éjjel... :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!