Súlyos földrengés rázta meg Afganisztánt – sok a halott és a sebesült

2022. június 22. 15:58

Helyi hatóságok szerint 2015 óta a mostani a legsúlyosabb földrengés az országban.

2022. június 22. 15:58
null

Erős, 6,1-es magnitúdójú földrengést jelentettek szerdára virradóra az Afganisztán keleti részén lévő Paktika tartományból. 

Az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Intézet (EMSC) szerint a rengéseket Pakisztánban és Indiában is érezték. Az amerikai földtani intézet (USGS) mérése szerint a földmozgás epicentruma a Kabultól mintegy 150 kilométerre délre található Hoszt városánál, 51 kilométeres mélységben volt.

A halálos áldozatainak száma megközelítette az ezret, jelenleg 610 sérültről tudni 

– közölte az ország katasztrófavédelme.

A szervezet vezetője, Mohamed Naszím Hakkáni azt mondta, a földrengésnek Nangarhar és Hoszt tartományban is vannak halálos áldozatai, Bilál Karími, a tálib kormányzat szóvivőhelyettese pedig felszólította a humanitárius szervezeteket, küldjenek mielőbb segítséget, „megelőzendő egy még nagyobb katasztrófát”.

A rengések nyomán házak is összeomlottak, sokan rekedtek a romok alatt, valamint földcsuszamlást is jelentettek, így a halottak száma vélhetően tovább nő.

(MTI)

Nyitókép: ALHAM24992157 / ESN, BAKHTAR NEWS AGENCY / AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. június 22. 21:41
Égszakadás-földindulás jött erre az országra...
namégmitnem
2022. június 22. 16:58
Szerencsétlen civil áldozatok...Még a Föld is le akarja vetni a hátáról a tálibokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!