Nem tetszik a Bizottság Magyarországnak tett javaslata egyes tagállami diplomatáknak

2022. május 12. 10:28

A Politico szerint tagállami diplomaták nemtetszését váltotta ki az a javaslat, miszerint Magyarország pénzt kapna, ha megszavazná az olajembargót.

2022. május 12. 10:28
null

Számos tagállam képviselője aggodalmának adott hangot a szerdai brüsszeli nagyköveti értekezleten, hogy Magyarországnak plusz pénzt adna az Európai Bizottság a jövő héten bejelentendő REPowerEU program keretében,

hogy az orosz olajembargós csomagot megszavazza

– tudta meg az ülésen résztvevőktől a Politico.

Egyelőre nem is világos mindezek miatt, hogy a hatodik uniós szankciós csomag keretében mikor születhet meg az alku az olajembargós tervről, mert utóbbi téma

láthatóan összekapcsolódott az orosz leválás megvalósítására és a klímavédelmi célokra kitalált pénzügyi kerettel,

a REPowerEU csomaggal – jegyzi meg a lap.

Tegnap egyébként egyik forrásától azt hallotta a lap: az embargó kapcsán Magyarországnak (és Szlovákiának, Csehországnak) felajánlandó plusz idő, illetve a plusz pénz mind azt szolgálja, hogy kommunikációs szinten ki lehessen mozogni a vitából.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lyon
2022. május 14. 11:35
Nekünk sem tetszik.
Házam Hazája
2022. május 13. 00:28
Milyen pénz idióták? Minket nem a pénzetek érdekel!!! Pénz jöhet bárhonnan! Magyarok voltunk, vagyunk, maradunk is!
irondome
2022. május 12. 19:22
Nem kell a (Júdás)pénz, hanem maga az olaj és a gáz kell a maga valóságában! Nagyon remélem, hogy nem megy bele a kormány semmiféle álmegoldásba. Magyarország nem eladó, el a kezekkel Magyarországtól!!!!!
Dunhill67
2022. május 12. 17:42
"Magyarországnak plusz pénzt adna az Európai Bizottság"...milyen PLUSZT,baszki?...még a nekünk járót sem kaptuk meg lassan két éve
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!