Macron és Scholz felszólították Putyint, hogy folytasson közvetlen tárgyalásokat Zelenszkijjel

2022. május 29. 15:26

A Kreml szerint Putyin nyitott a párbeszéd folytatására Kijevvel.

2022. május 29. 15:26
null

Franciaország és Németország vezetői felszólították Vlagyimir Putyint, hogy folytasson „közvetlen, komoly tárgyalásokat” Ukrajna elnökével – adta hírül a BBC.

A portál cikke szerint Emmanuel Macron és Olaf Scholz 80 percig beszélt telefonon az orosz elnökkel, és mind a két politikus „ragaszkodott az azonnali tűzszünethez és az orosz csapatok kivonásához”. Kiderült az is, hogy a Kreml szerint

Putyin azt mondta, Moszkva nyitott a párbeszéd folytatására Kijevvel,

de nem említették, hogy lehetőség lenne Putyin és Zelenszkij közvetlen tárgyalásaira. Az ukrán elnök korábban azt mondta, „nem vágyik” a tárgyalásokra, de hozzátette, hogy ezekre valószínűleg szükség lesz a konfliktus lezárásához.

Ezután Franciaország és Németország  sürgette Putyint, hogy engedjen szabadon 2500 ukrán harcost, akik hadifogságba estek a mariupoli Azovsztal acélmű ostromakor. 

Növekvő instabilitás

A francia és a német vezetők arra is felszólították az orosz elnököt, hogy

szüntesse meg Oroszország blokádját Odesza kikötőjével szemben,

és tegye lehetővé a gabonaexportot. A Kreml szerint Putyin megvizsgálja a lehetőségeket a globális élelmiszerválság kezelésében, cserébe azonban a szankciók feloldását követelte a Nyugattól.

Végezetül Oroszország figyelmeztette Franciaországot és Németországot az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások növelésétől, mondván, hogy ez tovább növelheti az instabilitást. 

Nyitókép: AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. május 30. 08:14
Macron és Scholz szólítsa fel az USA-t, hogy tűnjenek a kurva anyukba Európából, és az EU, EB vezetőit, hogy fejezzék be Európa gyilkolását, a büdös gyilkos USA kiszolgálásával!!!!!!!!!!!! Először a saját mocskos udvarotokat seperjétek tisztára aljas Európa gyilkos nácik!!!!!!!!!!
Kivűlálló
2022. május 30. 01:14
Sem Macron, sem Scholz nem illetékes abban, hogy megmondja Putyinnak, hogy mit tegyen vagy ne tegyen! Majd Putyin eldönti helyettük is, hogy neki mi a jó! Ennyi!
Prohaszka Ferenc
2022. május 29. 23:52
Macron & Scholcz , két kis tisztviselő felszólítja az orosz elnököt hogy tárgyaljon egy zenebohócból hazaárulóvá, később oligarchává, majd háborús bűnössé avanzsált félőrülttel.
lyon
2022. május 29. 19:31
Felszólította... sürgette... Érdekes dolgok ezek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!