Carolina Punset: Ha Brüsszelben élsz, egy iszlamisták által birtokolt városban élsz

2022. január 28. 20:42

A liberális Renew Europe frakciót elhagyó európai politikus szerint azért került Magyarország és Lengyelország a képviselőcsoport célkeresztjébe, mert kényelmetlen lenne a valódi kérdésekkel foglalkozniuk.

2022. január 28. 20:42
null

Miközben Magyarországot és Lengyelországot folyamatosan támadják és elítélik Brüsszelben, a véleménynyilvánítás szabadságát Európában fenyegető legfontosabb veszélyeket továbbra is figyelmen kívül hagyják – idézte Carolina Punset spanyol politikus, korábbi európai parlamenti (EP-) képviselő szavait friss cikkében a Periodista Digital című spanyol hírportál.

A hírportál a Carolina Punset magánbeszélgetéseinek egyes részleteit ismertető cikkében azt írta: a spanyol politikus szerint „nyilvánvaló és nem is kérdéses”, hogy a véleménynyilvánítás szabadságának kisebb ellenségei között van Magyarország és Lengyelország, de – mint mondta – nem ezekben az országokban van igazi probléma a véleménynyilvánítás szabadságával Európában.

A hírportál szerint a volt európai parlamenti képviselő úgy vélekedett, hogy a véleménynyilvánítás szabadságát érintő valódi fenyegetést egyértelműen a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap elleni fegyveres támadás, valamint Samuel Paty középiskolai történelemtanár meggyilkolása bizonyítja.

– idézte Carolina Punset szavait a spanyol hírportál. Punset hangoztatta azt is: „ha Brüsszelben élsz, egy iszlamisták által birtokolt városban élsz. Sok a fátyolos nő, és így tovább.”. Problémák adódnának Brüsszelben abból, ha valaki közvetlenül foglalkozna ezzel a kérdéssel – tette hozzá. Véleménye szerint amennyiben az európai parlamenti képviselők valóban elvi álláspontot fogadtak el a véleménynyilvánítás szabadságáról, akkor ki kell állniuk az újságírók és tanárok ellen elkövetett erőszakos támadásokkal szemben is, és nem szabadna meghátrálniuk a megfélemlítés, vagy a burkolt fenyegetések elől.

A cikk szerint a Renew Europe nevű liberális európai parlamenti frakció korábbi politikusa kifejtette: annak oka, hogy Magyarország és Lengyelország áll a képviselőcsoport támadásainak célkeresztjében az, hogy kényelmetlen lenne a valódi kérdésekkel foglalkozni. Könnyebb „szórakozni” Magyarországgal és Lengyelországgal – mondta.

Meggyőződése szerint legerősebb támadásait a képviselőcsoport azokra az országokra irányítja, amelyekben még védik a véleménynyilvánítás szabadságát – jelentette ki.

– tette hozzá. Punset szerint kettős mérce jelenik meg a Renew Europe frakció képviselőinek narratívájában: ugyanis felszólalnak Lengyelország ellen, azt állítva, hogy Varsó megpróbálja „megfosztani a gyermekeket joguktól az egészséghez és a szexuális neveléshez”, de furcsa módon hallgatnak a női nemi szervek megcsonkításának problémájáról Franciaországban, ahol ez a lányok 12-21 százalékát érinti. A liberális EP-frakció tagjai Lengyelországhoz hasonlóan kritizálják Magyarországot és Orbán Viktor miniszterelnököt is, amiért gondoskodtak arról, hogy a magyar gyermekek nevelésével kapcsolatos döntések továbbra is a szülők kizárólagos joga maradjon, ugyanakkor

figyelmen kívül hagyják a franciaországi LMBTQ közösség elleni közvetlen, erőszakos támadásokat

– ismertette a spanyol politikus állításait a hírportál.

(MTI)

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a www.abouthungary.hu internetes portálon közzétett írásában kiemelte: Carolina Punset „nagyon világosan látja az Európai Unió valódi problémáit”. Az államtitkár úgy fogalmaz: Punset szerint a szólásszabadság igazi ellenségei nem Magyarország és Lengyelország, hanem a politikai korrektség brüsszeli szószólói. „Magam sem tudtam volna jobban megfogalmazni” – tette hozzá az államtitkár.

internetes portálon közzétett írásában kiemelte: Carolina Punset Az államtitkár úgy fogalmaz: Punset szerint a szólásszabadság igazi ellenségei nem Magyarország és Lengyelország, hanem a politikai korrektség brüsszeli szószólói. – tette hozzá az államtitkár.

Fotó: Carolina Punset, Facebook

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2022. január 29. 12:36
No a ballibeknél kezd betelni a pohár?
istvanpeter
2022. január 29. 10:08
Az alapképlet azonban egészen világos és egyszerű. A háttérhatalom szoros befolyása alatt álló EP és az Unió vezérkara a Kalergi tervet hajtja végre, ami elsősorban a fehér kultúra elnyomását és a keresztény fehér nép kiirtását jelenti, amit a beáramoltatott iszlám és a más kvázi alacsonyabb rendű népekkel akarnak elvégeztetni.
nempolitizálok
2022. január 29. 09:24
Botmixer és Donáth kacsa pedig lelkesen asszisztál Magyarország vegzálásához. Az iszlamistákat kritizálni ők sem merik. Azzal együtt van abban jó dolog, hogy Brüsszel egyre jobban muszlim, gyorsabb lesz a leválásunk.
Szerencse
2022. január 29. 06:52
Most az első és legfontosabb győzelemre vinni a Fideszt a választásokban. Orbán Magyarország egyetlen alternatívája a fennmaradásra pillanatnyilag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!