Steve Forbes: Joe Biden háborút folytat az amerikai gazdaság ellen

2021. december 06. 11:38

Az amerikai munkaügyi minisztérium az előre jósolt 550 ezer helyett mindössze 210 ezer új munkahelyről számolt be novemberre vonatkozóan.

2021. december 06. 11:38
null

Steve Forbes a Fox News pénteki műsorában azt mondta: „egy olyan gazdasággal van dolgunk, amely előre akar haladni, de még mindig vannak mesterséges akadályok” – olvashato az atv.hu-n. A portál szerint a Forbes üzleti magazin főszerkesztője és kétszeres republikánus elnökjelölt

a koronavírus-járvány miatt bevezetett globális zárlatokat, és a hazai olajkitermelés korlátozására tett Biden-intézkedéseket kritizálta.

„Igen, tudjuk, hogy az ellátási láncok válsága hatalmas problémákat okoz, ezeket alábecsülik, amikor leállítanak egy globális gazdaságot. Nem segít, hogy a jövőben Európát ismét lezárják. Ami a gazdaságot illeti, a kormány még mindig háborút folytat például az olaj- és gázipar ellen. Még nem magyarázták meg, hogy miért jobb az éghajlatváltozás szempontjából, ha egy hordó olajat Oroszországból szerzünk be, mintha Amerikából szereznénk be egy hordó olajat. Tehát azt akarják, hogy Oroszország többet termeljen, mi pedig kevesebbet. Az ilyen vegyes jelzések pedig ártanak a jövőbe történő befektetéseknek” – fogalmazott az üzletember.

Nyitókép: Somchai Poomlard / Bangkok Post / Bangkok Post via AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2021. december 07. 14:51
Az oroszoktól veszik a kőlajat? Vagy a finomítottat? Érdeklődve hallgatom. Az elsőre lenne egy csomó közelebbi arabus szállító is. Az utóbbira meg az Emírségek (amik sohamegnemtérülés idejére is nyomták a finomítóipart, amelyben NINCS pótmegoldás, ellentétben a kimerült kőolajkutakkal -- bár rosszul fúrt kutakból talán az oroszoknak volt eddig a legtöbb, azokat most örömmel "gázosítják el"). Lehet még az USA-ban valaki, aki tartalékba állítaná a saját pala- meg mifeneolajait? Máskülönben mi a fenének égetnék a másét? -- Különösen, ha ilyen drága.
figyelő4322
2021. december 06. 17:41
Biden
Daily
2021. december 06. 14:57
Harc a demokraták (liberálisok) pénzgyárai a bank, gyógyszer, internet cégek és a republikánusok (konzervatívok) fegyver, olaj cégei közt zajlik. Az előbbiek kiszárítanák az utóbbiak pénzcsapjait a kereskedelmük redukálásával.
Zozi
2021. december 06. 13:59
Trump legalább a teleírt határidőnaplóját ott hagyhatta volna a fiókban. Nagy segítség lett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!