Orbán: A magyarok és szerbek egy új jövő építésébe kezdtek

2021. október 18. 14:26

A miniszterelnök a Szeged-Szabadka vasútvonal felújításindító ünnepségén arról is beszélt: Magyarország elkötelezett támogatója Szerbiának.

2021. október 18. 14:26

A magyarok és szerbek egy új jövő építésébe kezdtek és ennek a jövőnek a magyarok és szerbek együtt lesznek a nyertesei – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a szerbiai Horgoson, a Szeged-Szabadka vasútvonal felújításindító ünnepségén.

A kormányfő beszédében kiemelte: 150 éves vasútvonalat akarnak felújtani, de valójában alapkövet tesznek most le. Azért alapkőletételről beszélnek, mert ez annak a szimbóluma, hogy a szerbek és magyarok egy új jövő építésébe kezdtek – fogalmazott.

Magyarország elkötelezett támogatója Szerbia uniós csatlakozásának

Hangsúlyozta: itt most a schengeni határ húzódik, de az Európai Unió külső határának nem itt kellene lennie, hanem lenn, délen és

a szerbeknek útlevélellenőrzés nélkül kellene közlekedniük Magyarországra és Európába.

Szerbia a Balkán kapuja és Európa biztonságának kulcsállama – jelentette ki. A miniszterelnök közölte: Szerbia évek óta készen áll a csatlakozásra és Magyarország elkötelezett támogatója az országnak.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Most80
2021. október 18. 16:45
A jeles legitimista hős, Maderspach Viktor is a szerbekkel való kiegyezés lehetségességéről ír Menekülésem Erdélyből című könyvének végén. (A románokkal ugyanezt nem tartotta kivitelezhetőnek.) Azt hiszem, egy ilyen rendkívüli tapasztalatokkal bíró ember meglátásainak érdemes hitelt adni.
McEmese
2021. október 18. 15:14
Orbán 4+11 évig építette a jövőt, elkXrta, most egy új jövő építésébe kezdene. Nem hagyjuk!
Robur
2021. október 18. 14:34
A meleg szarig a kisantantnak!:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!