Orosz Anna: Ekkora győzelemre nem számítottam, Fekete-Győr eredményéből viszont tanulnunk kell

2021. szeptember 30. 15:38

Az érintett újbudai választókerületben mindössze 742-en szavaztak a Momentum elnökére.

2021. szeptember 30. 15:38
null

Orosz Anna, a Momentum Budapest 2. választókerületi jelöltje és előválasztási győztese, a 444.hu-nak nyilatkozott. Elmondta, hogy szerinte a nagy győzelmének az oka a magas részvételi arány volt. Újbudán a választásra jogosultak 18 százaléka adta le a szavazatát, ami a legmagasabb arány az egész országban.

Orosz szerint azért szerzett majdnem kétszer olyan sok szavazatot az ellenfeléhez, Gy. Németh Erzsébethez képest, mert 

Gy. Németh-tel ellentétben ő újbudai lakos is, és nem csak kampányolni járt ki a Móriczra és a piacra,

de állandó kapcsolatban állt a szavazókkal. Ezzel együtt Oroszt nagyon meglepte, hogy ekkora arányban tudott győzni.

Azok után, hogy pártja 2019-ben közel 10 százalékot szerzett az EP-választáson, támogatottságuk 2020-ra visszaesett, de a pártelnök az ingadozó 5-8 százalékos szinthez képest is alulteljesített az előválasztáson. Orosz Anna elmondta, hogy 

ez az eredmény természetesen nem jó, és nem örülünk neki, nem értük el az általunk elvárt szintet ebben a versenyben.

A hibákat ki kell elemezni, a következtetéseket le kell vonni. De fontos látni a párt összteljesítményét is a kampányban, ami nem volt rossz: az egyéni képviselőjelöltek versenyében a DK után a Momentum kapta a legtöbb szavazatot”.

Orosz Annára 8445-en szavaztak, míg Fekete-Győr Andrásra csak 742-en

Érdekes adalék és mutatja a momentumos pártelnök támogatottságát, hogy míg a szintén momentumos jelöltre, Orosz Annára majd' nyolc és félezren szavaztak, addig ennek a szavazatszámnak a tizedét sem érte el a Fekete-Győr Andrásra leadott szavazatok száma.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BobbyBacsi
2021. október 02. 12:12
"választásra jogosultak 18 százaléka adta le a szavazatát, ami a legmagasabb arány az egész országban." Akkora bukta ez az előválasztósdi,a saját szavazóik is látják mekkora átbaszás az egész. Mégis sikerként próbálják feltüntetni..szánalmas
No comment no cry
2021. október 01. 04:33
A szemlézett cikkből sajnos kimaradt egy mondat, ami echte parasztvakítás. Az eredeti cikk alapján: "a pártelnök az ingadozó 5-8 százalékos szinthez képest is alulteljesített az előválasztáson. Nagyjából 4 százalékon áll jelenleg, azaz saját párthívei sem szavaztak mind rá. " Ezzel csak az a gond, hogy az ingadozó 5-8 százalékos szint a Momentum országos szintje, míg Fekete-Győr András alig 3,5 százalékos előválasztási eredménye csupán az ellenzéki szavazóbázis 3,5 százaléka. Ha azzal a (valóságtól nem túlságosan elrugaszkodott) feltételezéssel élünk, hogy a Fidesz, és az ellenzéki összefogás tábora közel egyenlő nagyságú, akkor Fekete-Győr valós eredménye kevesebb mint 2 százalék...
józan paraszti ész
2021. szeptember 30. 22:37
Idézzük a klasszikusokat ( Palik) hová tűnt Cheatka?
hátakkor
2021. szeptember 30. 22:01
FeGyőrt 300 közül castingolták. Fogalma nincs mire.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!