Szerdán megdőlhetett az európai melegrekord

2021. augusztus 12. 11:07

A dél-szicíliai Siracusa közelében szerdán 48,8 Celsius-fokot mértek.

2021. augusztus 12. 11:07
null

Az olasz regionális hatóságok jelentését a Meteorológiai Világszervezetnek (WMO) is meg kell erősítenie. A WMO szerint a jelenlegi európai melegrekord 48 fok, amelyet 1977-ben mértek Athénban – írta meg az atv.hu.

A lap szerint az Olaszországban tapasztalható hőhullámot az Afrikából érkező Lucifer nevű anticiklon okozza. Az előrejelzések szerint a légörvény észak felé tart, átszelve Olaszországot, tovább növelve a hőmérsékletet a városokban, köztük Rómában is.

Az olasz egészségügyi minisztérium szélsőséges forróságra figyelmeztető „vörös” jelzést adott ki számos régióban, a legnagyobb egészségi kockázatú városok száma várhatóan nyolcról 15-re emelkedik péntekre.

A mediterrán hőhullám, amelynek hatására évtizedes melegrekordok dőltek meg sok országban, erdőtüzeket eredményezett szerte Dél-Olaszországban, azon belül is Szicília, Calabria és Puglia a legsúlyosabban érintett régiók.

A nyitókép illusztráció: MTI/AP/Darko Vojinovic

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. augusztus 12. 17:40
Hány évig kell csökkenteni a széndioxid kibocsátást, hogy kiderüljön, hogy nincs értelme?
brekker
2021. augusztus 12. 17:37
Majd visszahűl, ha leáll a Golf áramlat. Egyébként a covid miatt az utóbbi két évben pont csökkent a széndioxid kibocsátás. Van értelme ezt erőltetni?
Tiszafa
2021. augusztus 12. 14:29
És ez csak a kezdet...
hoat4
2021. augusztus 12. 11:38
De Kövér szerint csak "klímahiszti" van, nem valós dolog szerinte, ami történik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!