Oroszországban is rendkívüli állapotot vezettek be az erdőtüzek miatt

2021. augusztus 24. 17:52

Szövetségi szintű reagálást igénylő, régióközi rendkívüli állapotot vezettek be az erdőtüzek miatt az oroszországi Nyizsnyij Novgorod megyében és Mordvinföldön.

2021. augusztus 24. 17:52
null

A lángok a Mordvinföldi Szmidovics Állami Természetvédelmi Területről átterjedtek Szarov környékére. Ebben a Nyizsnyij Novgorod megyei zárt városban működik az Oroszországi Szövetségi Nukleáris Központ – Összoroszországi Kísérleti Fizikai Kutatóintézet. A központ sajtószolgálata közölte, hogy Szarov területén nem alakult ki tűzfészek, az erdőtűz frontja a várostól másfél kilométerre található.

Moszkvából is érkezett segítség

Az oltáshoz több mint 1300 embert és mintegy 250 egységnyi technikát, köztük Mi-8-as és Mi-26-os helikoptereket, egy Be-200-as repülőgépet és három tűzoltóvonatot vetettek be. A lángok elleni küzdelemhez más régiókból, így Moszkvából is irányítottak át tűzoltókat. A lángok kedden mintegy 300 hektáron égtek.

A természetvédelmi területen csaknem 10 ezer hektár, az összterület közel egyharmada perzselődött fel,

a közelében található Sztyekljannij községben pedig 11 ház vált a lángok martalékává. A katasztrófavédelem szerint településeket jelenleg nem fenyeget a tűzvész.

(MTI)

Nyitókép: Sputnik / AFP

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neociprióta
2021. augusztus 25. 04:29
másfél kilométer az ugyebár ezerötszáz méter.....épp ideje rendkivül......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!