Kim Dzsong Un húga ismét tiltakozik a Dél-Korea és az Egyesült Államok közös hadgyakorlata ellen

2021. augusztus 10. 07:48

Kim Jo Dzsong szerint a hadgyakorlat növelné a biztonsági fenyegetést a térségben, amely arra ösztönzi Phenjant, hogy tovább dolgozzon önvédelmi elrettentő eszközei fejlesztésén.

2021. augusztus 10. 07:48
null

Kim Jo Dzsong, az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapárt propaganda- és agitációs osztályának vezetője leszögezte: Washington barátságtalan szándékait jelzi a hadgyakorlat, és egyúttal arra ösztönzi Phenjant, hogy tovább dolgozzon önvédelmi elrettentő eszközei fejlesztésén.

Hozzátette: Észak-Korea „árulásnak” tartja Szöul részéről a műveletet, valamint hangsúlyozta azt is, hogy nem születhet tartós béke a Koreai-félszigeten, ameddig az Egyesült Államok ki nem vonja csapatait és fegyvereit Dél-Koreából. Washington jelenleg mintegy 28 ezer katonát állomásoztat az országban.

Kim Jo Dzsong már augusztus elején óvott egy dél-koreai-amerikai hadgyakorlattól, amely szerinte „árnyékot vetne a Korea-közi kapcsolatok fejlesztésére”. A műveletet a tervek szerint a jövő héten kezdik, az előzetes gyakorlatok pedig kedden indultak. Washington és Szöul cáfolta, hogy a hadgyakorlat támadási előkészületnek minősülne.

Az utóbbi években az Egyesült Államok és Dél-Korea diplomáciai okokra hivatkozva csökkentették egyes hadgyakorlatok méretét. A két Korea vezetője a tavasz folyamán több levelet is váltott egymással, és abban állapodtak meg, hogy újjáépítik a két fél között a bizalmat és javítják a két ország kapcsolatát.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Jorge Silva

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amaurote
2021. augusztus 10. 09:16
lelkiismeret furdalása van ennek a nőnek, hogy ilyen szomorúan néz?
McEmese
2021. augusztus 10. 09:12
Ez is úgy toporzékol, mint Ártó Peti robokuty.
olajfa1
2021. augusztus 10. 09:00
A "főnökhöz" képest nagyon csenevész ez a csajszi...
matykox
2021. augusztus 10. 08:38
Hagyni kellene talán a koreaiakat hogy maguk oldják meg a dolgaikat. Nem lenne könnyű, de talán jobban járnának, mint ha az USA-Kína szembenállás gyakorlótere maradnak. Persze nem tőlük függ - ahogy szokás Vazalliákban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!