A Momentum az előválasztás megcsúfolásának tartja a DK-Katanics harcot

2021. augusztus 22. 17:35

Remélik, hogy nem kerül sor hasonló esetre máshol az országban. Az ügynek azonban egyéb következménye nincs.

2021. augusztus 22. 17:35
null

A Momentum vasárnap délután adott ki közleményt arról, hogy a DK kicsinyes bosszújának tartja, hogy Katanics Sándor volt veszprémi DK-elnök nem indulhat el a veszprémi választókerületben – számolt be a Telex. A ügy előzményével egy vasárnap reggeli cikkünkben már mi is foglalkoztunk. Mint ismert, Katanics Sándor volt veszprémi DK-elnök el akart indulni az előválasztáson, erről azonban Gyurcsány Ferenc le akarta beszélni, majd miután ez nem sikerült, távozott a DK-ból, és egy civil szervezet támogatását megszerezve próbált indulni.

A DK megtorpedózta a Momentum befogadó nyilatkozatát

A Momentumtól kapott volna úgynevezett befogadó nyilatkozatot, de a DK megfellebbezte ezt a jelöltséget.
Ahogy a Momentum vasárnapi közleményéből kiderült, ezt sikerrel tette: az ellenzéki pártelnökök ugyanis helyt adtak a fellebbezésnek, Katanics tehát nem indulhat.

Az ellenzéki pártelnökök ugyanis szombaton többségi döntéssel, indoklás nélkül elutasították Katanics Sándor regisztrációját.

Katanics indulása mellett egyedüli pártként a Momentum állt ki, a párt közleményében azt írta:

„A Momentum szerint az előválasztás megcsúfolása az, hogy egy helyben beágyazott, erős jelölt indulását politikai okokból nem engedélyezik. A DK kicsinyes bosszúja, a volt párttársának indulásának megakadályozása különösen érdekes annak fényében, hogy az elmúlt hónapokban több, korábban MSZP-s képviselő regisztrált az előválasztásra a DK jelöltjeként – ők mind indulhatnak az előválasztáson”

– írta a Momentum. Az ügynek a párt felháborodásán kívül azonban semmiféle következménye nincs, ugyanis a közlemény úgy zárul: „A Momentum szolidaritását fejezi ki Katanics Sándorral és reméli hogy nem kerül sor hasonló esetre máshol az országban.”

Fotó: FERENC ISZA / AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2021. augusztus 23. 09:33
Hiába okoskodik a Momentum. A moslékkoalíció homogén.
pumuklik
2021. augusztus 22. 21:39
AkI az ördöggel szövetkezik így jár!
Sincero
2021. augusztus 22. 21:23
"Katanics Sándor volt veszprémi DK-elnök nem indulhat el a veszprémi választókerületben" Mi az, hogy nem indulhat?!? Hát nem demokrácia van? Szerintem az indul, aki akar... Egyébként Katanics a jövő évi választásokig levonhatja a konzekvenciát. Ha valamire most kijózanítólag rájött, akkor ott, az urna "magányában" megoldhatja azt, ami vele történt.
Parm
2021. augusztus 22. 21:15
Egyébként, ez egy racionális döntés Feritől. Katanics 30 év alatt max önkormányzati képviselőséget tudott nyerni. Az életben nem hozta volna a képviselői helyet Vp-ben. Mondjuk, az új fiú se fogja, de az más kérdés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!