Melegbárokba járt, lemondott az amerikai katolikus főtitkár

2021. július 23. 09:14

Online ismerkedett és melegbárokba járt rendszeresen a befolyásos amerikai egyházi vezető.

2021. július 23. 09:14
null

A The Pillar nevű amerikai katolikus lap beszámol arról: lemondott pozíciójáról Jeffrey Burrill, az amerikai katolikus püspöki kar konferenciájának főtitkára.

Jose Gomez érsek arról tájékoztatta az amerikai püspököket, hogy „tudomásunkra jutott Burrill tiszteletes valószínűsíthetően helytelen viselkedése”, hozzátéve: nem tudnak arról, hogy kiskorúakkal is érintettek voltak az ügyben. Burrill azonnali hatállyal lemondott tisztségéről.

Az ügyet a The Pillar robbantotta ki: a lap kiderítette az amerikai katolikus vezető tisztségviselőjéről, hogy a kereskedelmileg elérhető applikációs adatok alapján rendszeresen melegbárokba járt – akkor is, amikor egyházi ügyekben járta az országot –, valamint szinte naponta használta a Grindr nevű – anonim szexuális kapcsolatlétesítést is lehetővé tevő – online ismerkedős applikációt.

A lap szerint Burrill vezetői megbízatása során aktívan részt vett a katolikus egyházat érintő szexuális botrányok kezelésében, a válaszreakciók koordinálásában.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2021. július 24. 14:15
Darwintól egyszer megkérdezte valaki , hogy anyai , vagy apai ágon tartja a rokonságot a majmokkal .
annamanna
2021. július 23. 17:24
„Leírtam neki, hogy egy pap ilyet nem tehet, pláne fiúval” https://444.hu/tldr/2020/06/23/leirtam-neki-hogy-egy-pap-ilyet-nem-tehet-plane-fiuval A kalocsai érsekség kiadott egy közleményt arról, milyen undorító dolgokat művelt a saját papja https://444.hu/2020/06/24/a-kalocsai-ersekseg-kiadott-egy-kozlemenyt-arrol-milyen-undorito-dolgokat-muvelt-a-sajat-papja Molesztálási ügye volt a papnak, aki a kalocsai gyermekotthon növendékeivel foglalkozik https://24.hu/belfold/2020/10/27/szexualis-zaklatas-katolikus-gyermekotthon-kalocsa/ 114 ezer gyerek válhatott a pedofil papok és lelkészek áldozatává Németországban https://24.hu/kulfold/2019/03/12/pedofil-papok-lelkeszek-nemetorszag/
ptrfarkas43
2021. július 23. 17:15
Legalább ennek van következménye nem úgy mint a fehérporos videónak.
Nehidd El
2021. július 23. 15:37
"Jose Gomez érsek arról tájékoztatta az amerikai püspököket, hogy „tudomásunkra jutott Burrill tiszteletes valószínűsíthetően helytelen viselkedése”, hozzátéve: nem tudnak arról, hogy kiskorúakkal is érintettek voltak az ügyben." Jé, az amerikai érsek is reflexből összekötötte a homoszexuális perverziót a pedofíliával. Vajon mi lehet ennek az oka?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!