A hatalmas nyomás miatt visszalépett Simone Biles, az amerikaiak sztártornásza

2021. július 27. 20:28

A 25-szörös világbajnok és 6-szoros olimpiai bajnok sportoló a női tornászok csapatversenyének döntője után nem folytatta a versenyt.

2021. július 27. 20:28
null

Első gyakorlata után az öltözőbe ment az Egyesült Államok jelenlegi legnagyobb, és talán minden idők egyik legnagyobb tornászcsillaga, Simone Biles. 

Biles azt mondta, hogy mentálisan nem bírta a rá helyeződő nyomást, az elvárások súlyát és az önbizalomhiány is nyomasztotta, valamint a sérüléstől is félt.

– írta meg a New York Times. A tornász azt nyilatkozta, hogy megpróbált megküzdeni a „démonjaival”, de nem sikerült neki. Női tornászatban az amerikaiak tíz éve sorra nyerték a világbajnokságokat és az olimpiákat, ezen versenyek egyértelmű csillaga a gyakorló keresztény, és gyakorló római katolikus Simone Biles volt.

A tornásznő, aki arról híres, hogy 2021 májusában az első tornásznő volt, aki versenyen megugrotta a Jurcsenko-szaltó dupla változatát bicskamozdulattal, többször is kifejezésre juttatta, mennyire fontos számára a hite a versenyzés során. Miután a tornász most visszalépett a csapatversenytről Tokióban, az oroszok tudták elvinni az aranyérmet. Egyelőre kérdéses, hogy Biles indul-e az egyéni összetett döntőben, de nyilatkozata szerint a 24 éves sportcsillag abban sem biztos, hogy a továbbiakban versenyezni fog az idei olimpián.

Fotó: Wikipedia

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2021. július 29. 00:06
Nem kell bántani . Lehet, hogy nem akart BLM sztár lenni és ez is komoly ok lehetett. Egyelőre nekem úgy tűnik, a fekete rasszizmus egyre erősödik! Valahogy a fehérek nem akarják észrevenni? Ahogyan sok fehér rasszista volt, amit sikerült visszaszorítani, most sok fekete lett az!
Vakfolt
2021. július 28. 22:52
Biztos megbukott a drogteszten, és ez volt a menekülő útvonal, hogy arcvesztés nélkül jöjjön ki a dologból.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. július 28. 20:14
Bele se merek gondolni mit kapna egy esetleges kudarcért a "rajongóitól". Hiszen ő egy szabad toleráns progresszív ország állampolgára.
Sincero
2021. július 28. 17:22
Szégyent hozott (fehér) csapattársaira. Meg (fehér) nemzetére. Vagy (fekete) büszkeséget. A nem kívánt rész törlendő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!