Az egészségügyi dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új szerződését

2021. március 02. 15:08

Az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését a hétfő esti adatok szerint - közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján az országos kórház-főigazgató, aki óriási eredménynek nevezte ezt.

2021. március 02. 15:08
null

Jenei Zoltán azt mondta, hogy több mint 110 ezren dolgoznak az állami egészségügyi rendszerben, ennek a csoportnak a nagy része elfogadta az új szerződését. Az arány akár még 96 százalékig is felmehet – vélekedett. Az országos kórház-főigazgató azt hangoztatta: ebben a helyzetben minden garancia megvan arra, hogy az ellátás színvonala az ország bármely területén az eddiginek megfelelő marad, sőt akár javulhat is.    

Azt mondta, hogy bár sok volt a kétkedő és a kritikus vélemény, az egyénre lebontott tárgyalások és az információáramlás hatására végül 95 százalékos eredmény született, amely még javulni is fog.    

Nyilatkozni vasárnapig kellett, az új törvény szerinti foglalkoztatás hétfőn kezdődött – közölte Jenei Zoltán. Kiemelte, hogy a tárgyalásokon sok kérdés, aggály fogalmazódott meg. Ezeket folyamatosan gyűjtik, egyeztetve a kórházi vezetőkkel. Nyitottak gondolkodni arról, hogy a következő időszakban miként tudnak még többet tenni a minőség javításáért. Az országos kórház-főigazgató azt mondta, tiszteli azon egészségügyi dolgozókat, akik ebben a nehéz időszakban is vállalták, hogy maradnak az állami szférában.    

– jelentette ki Jenei Zoltán. Megjegyezte, hogy vannak olyan kisebb városi kórházak, amelyekben egy-egy területen nagyobb létszámban nem írták alá az új szerződést, ezeken a helyeken átcsoportosítással biztosítanak majd megfelelő körülményeket.

(MTI)

Fotó: MTI/Komka Péter

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Illieral
2021. március 03. 07:18
Az a probléma ha jól értem, hogy a nagy fizetésemelés mellé, komoly elvárások is társultak. Kicsit ügyesebben kellett volna, lehet választni 50% béremelés de további két évre nincsenek újabb elvárások (Covid miatt). 100% béremelés és elfogadják az új jogviszonyt. Gondolom így senki nem mondott volna fel. Egy dolog fura nekem, hogy az ápoloknak úgy változott a jogviszonya, hogy az ő bérük nem nőtt, viszont az elvárások igen? (Csak kérdezem, met ha igen a válasz akkor velük ki lett kicsit baszva.)
Armageddon
2021. március 03. 06:43
Az ország 95 százaléka életbe marad! Hurrá ! A többi a járulékos veszteség. KÁLÓ.
apoa
2021. március 02. 22:58
Na mégegyszer. Fennáll a veszély, hogy a havi fix bér még inkább lustává és hanyaggá tesz sok dolgozót. Kellett volna egy mozgóbér hányad is, mert eddig a jatt még ösztönözte valamennyire őket, de az most nem nagyon lesz (?). Kirúgással meg egy hiányszakmában nem tudsz fenyegetőzni.
j.lukacs
2021. március 02. 22:14
Lehet, hogy csak uszítotok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!