Áder János húga kerül a Klik élére

2016. február 25. 20:30

Pölöskei Gáborné, Áder János húga veszi át március 1-jétől a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vezetését – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön. Pölöskeiné már korábban is írt tanulmányt a Klik működéséről, melyben kritizálta a jelenlegi központosított formát, és az intézmény racionalizálása mellett állt ki. Hanesz József, a jelenlegi elnök február 29-én távozik beosztásából.

2016. február 25. 20:30

Pölöskei Gáborné vezeti március 1-jétől a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön.

Pölöskei Gáborné, Áder János húga miniszteri biztosként az intézményrendszer szakmai átalakításában is részt vesz majd. Pölöskeiné – mint az az Index írja – már korábban is kiállt a Klik racionalizálása mellett, 2014-es tanulmányában tarthatatlannak titulált a jelenlegi központosított formát.

A minisztérium közölte: az intézményfenntartó gazdálkodási és szervezeti problémáinak megoldása, valamint az új fenntartói struktúra kialakítása miniszteri biztosként Jenei Zoltánnak, a Pécsi Tudományegyetem kancellárjának feladata lesz.  

Hanesz József, a Klik jelenlegi elnöke pedig közös megegyezéssel február 29-én távozik beosztásából. 

 

(Kép: Infoter.eu)

Összesen 320 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. február 26. 15:10
Mindent lenyelnek az agyhalott zsideszbolsik
Jancsipapa
2016. február 26. 11:24
Ugye,hogy szükség van a Klik-re...
totyalaci
2016. február 26. 11:14
Nem az a probléma, hogy Ádernek a testvére és még az sem, hogy ért-e hozzá,mert azért szerintem ért(olvastam a dolgait,személyesen is konzultáltam vele egy szakmai kérdésben) hanem az, hogy ő sem képes kakiból kastélyt kreálni.
aprosolyom
2016. február 26. 10:28
A munkássága sokkal jobban érdekel, mint a családi kapcsolata. Felőlem a pápa tesója is lehetne, csak ez a terület érdekelje, szeresse, és konstruktívan valóságon alapulóan fejlessze. Ezt a központosított, standard oktatási rendszert én is kritizálom. Ezért egyelőre szimpatikus a hozzáállása. Remélem a tananyag átformálására is lesz ereje. Illetve bízom benne, hogy ő illetve a munkatársai együtt tudnak majd dolgozni, hogy előrehaladó munka alakuljon ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!