Amerika ellentámadásra készül Oroszország ellen a kibertérben

2021. március 09. 15:34

Súlyos aggodalomra ad alapot az a sajtójelentés, amely szerint az Egyesült Államok kibertámadásra készül az orosz kormány komputerhálózata ellen – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak kedden Moszkvában.

2021. március 09. 15:34
null

Peszkov arra reagált, hogy a The New York Times című napilap vasárnap amerikai kormányzati forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy az Egyesült Államok három héten belül kibertámadások sorozatát készül végrehajtani az orosz kormány belső számítógépes rendszerei ellen, válaszul a SolarWinds szoftver felhasználásával elkövetett, Moszkvával összefüggésbe hozott hackertámadásokra.    

A szóvivő szerint az amerikai lap által lehetségesnek tartott kibertámadás nem más, mint nemzetközi kiberbűnözés.

Peszkov emlékeztetett rá: Moszkva több alkalommal is tagadta, hogy köze lenne a kiberbűnözéshez vagy a kiberterrorizmushoz.    

Peszkov megalapozatlannak nevezte az orosz űrtevékenységgel kapcsolatos amerikai aggályokat.

Mint mondta, Moszkva nagyra becsüli az orosz-amerikai űrkutatási együttműködést, és bízik annak folytatásában, abban, hogy az ügy nem válik a ruszofóbia áldozatává.

(MTI)

Fotó: MATHIEU THOMASSET / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. március 10. 17:18
A kép alapján tehát javascripttel mérik a csapást a világra. Mondjuk ez a csapás már huszonX éve lesújtott, az error first callback vagy a promise asszinkron mutatványok azóta sok vidám percet szereznek az ezzel foglalkozóknak, hogy a yield promise kevesek által használt világát ne is említsem.
Timur Link
2021. március 09. 18:43
Értem! Ezek szerint van jó és van rossz kibertámadás! Értem? Már nem.
Akitlosz
2021. március 09. 17:52
"Amerika ellentámadásra készül Oroszország ellen a kibertérben" S hogy az akció meglepetésként érje a célpontot ezért előbb megíratja a Mandinerrel. Aha.
nempolitizálok
2021. március 09. 16:55
Nagyon rossz véleményem lenne az orosz hírszerzésről, ha nem lenne igen rendes anyaguk a nagy elnökválasztási csalásról. Az EP-ben sem véletlenül vannak tőlük beszarva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!