Nehéz lesz egységet teremtenie Bidennek – MANDINER PODCAST

2021. január 22. 14:17

„Mindenki elnökeként” tért vissza a Fehér Házba Obama volt alelnöke: Joe Biden békét és egységet ajánlott a megosztott amerikai nemzetnek. Donald Trump pedig azzal az ígérettel távozott, hogy „valamilyen formában visszatér”. Január 20-án megtörtént a hatalomváltás Washingtonban, beiktatták hivatalába az új elnököt.

2021. január 22. 14:17
null
Maráczi Tamás
Maráczi Tamás

Milyen irányokat határozott meg beiktatási beszédében Joe Biden? És milyen politikai váltást jeleznek első intézkedései?

Vendégünk: Mártonffy Balázs, az NKE Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének vezetője.

Műsorunk az alábbi felületeken is elérhető:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breaker

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Malvin
2021. január 23. 13:03
Ezek mindig hazudnak. Pedig ők azok, akik felszámolják a szólásszabadságot, a demokráciát és beavatkoznak mások belügyeibe. Kirabolnak, leölnek mindenkit, akit kiszemelnek maguknak vagy aki az útjukba áll. Tele a történelem az aljasságaikkal. Aztán az egészet ráfogják az áldozatokra. Ez a korona az egészen és a képmutatás csimbrasszója.
rompusz
2021. január 22. 18:27
Mi az, hogy "demokrata" egy mára már értelmezhetetlen valami, mint pl. a volt NDK, KNDK. (Észak -Korea), vagy nálunk a DK. (Úgy tűnik, hogy a demokráciát kalapjukra tűző, az internacionálét fancsali képpel éneklő nagy senkik lennének.) Amerikában még durvább a helyzet, mert a pénztöke az óriás cégek és tech cégek, demokrata köntösbe burkolva mondják meg, hogy neked mit kell tenned, és ha nem azt teszed vagy mondod, akkor eltávolítunk, megsemmisítünk.(Ugye ez már nekünk ismerős)! Afrikában ezt diktatúrának szokás nevezni, Afganisztánba a Tálib törzsi vezetők teszik ugyanezt. A különbség az, hogy ők nem hazudják magukat demokratának ! Amerikában egy banánköztársaság szerű, a pénztöke által vezetett diktatúra kezd kialakulni egy pipogya elnök vezetésével ! Nem sok jóra számitok, főleg ha ezt a demokráciát még tovább is akarják exportálni !
olajfa1
2021. január 22. 15:49
Biden és a támogatói nem is akarnak egységet teremteni!...
Kompenzátor
2021. január 22. 15:32
Aki komolyan veszi, hogy Biden vagy a demokraták egységet akarnak, az ne kommentáljon politikát, fölösleges. Az még üres szólamnak is harmatgyenge, amit Biden a kamerába motyog, közben a pártja tovább ássa az árkokat, amiket már az elmúlt 4 év alatt is ők ástak elsősorban, hazugságokkal és rágalmazással. Mivel náluk van szinte minden hatalom, fölösleges is lenne kompromisszumokra törekedniük a konzervatívokkal, egyszerűen letarolnak mindenkit erőszakkal aki nem tetszik nekik. Persze közben tovább fognak ásítozni az egységről meg a békéről, hátha még bekajálja valaki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!