Íme a Microsoft megoldása a reinkarnációra

2021. január 24. 17:32

Chatbotként élhetünk tovább.

2021. január 24. 17:32
null

A Microsoft elindította a szabadalmaztatási folyamatát egy olyan eszköznek, amellyel haláluk után chatbottá alakítanának embereket.

írja a szabadalmaztatási kérelem kapcsán a Forbes.hu, amelyben még 2D/3D modellezésről is szó van, amelyet képes és videós tartalmak alapján generálnának.

Személyiségjegyek, adatvédelem

A portál szerint a Microsoftnál arra is lehetőséget teremtenének, hogy valaki még halála előtt „átmenthesse” személyiségjegyeit önmaga chatbot verziójába, így egy szofisztikáltabb verziót kialakítva, mintha csak közösségi médiás adatokra támaszkodnának.

Az új szabadalom természetesen tengernyi adatvédelmi kérdést felvet, amelyre a Microsoft nem tér ki az dokumentációban. Például: ki lehet-e később kerülni egy ilyen rendszerből? Kinek lesz joga az elhunyt chatbottá reinkarnálódását menedzselni? A kérdések megválaszolásáig valószínűleg várnunk kell a prototípus megszületéséig – írják.

A címlapkép csupán illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2021. január 25. 10:38
Bill Gates, akkor 6.Lenin is élni fog?
pot_ember
2021. január 25. 06:40
Utólag akarják legalizálni Biden győzelmét? A bigtech algoritmusa ki tudta számolni az elhunytak szavazatát! A haladó demokraták meg beleszámolták az eredménybe.
Balango
2021. január 24. 21:32
Szó szerint hányingerem lett, amikor elolvastam, miről van szó.
péterx
2021. január 24. 21:26
Ami nincs, azt nem lehet megoldani: reinkarnáció nem létezik. Az ilyen nyakatekert, hajánál fogva előrángatott "megoldást" pedig fogadja el, aki akarja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!