A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világban

2021. január 03. 10:27

Naponta 10-12 keresztény hal meg világszerte hite miatt.

2021. január 03. 10:27
Dr. Fischl Vilmos

„Az M1 Ma reggel című műsorában beszélgetett Imre Balázs műsorvezető dr. Fischl Vilmos MEÖT főtitkárral, külügyi szakértővel arról, hogy kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon. Európában csökken, Afrikában nő a keresztények száma.13 perc 50 másodpercnél kezdődik a beszélgetés.”

A kereszténység a legüldözöttebb  vallás a világban. A vallásüldözés 80 százalékban keresztényeket sújt, naponta 10-12 keresztény hal meg világszerte hite miatt. Afrika országaiban a legsúlyosabb a keresztényüldözés, karácsonykor templomot, kórházat gyújtottak fel Nigériában, ugyanakkor éppen Afrikában nő a legnagyobb mértékben a keresztények száma.

A szélsőséges muszlimok szerint minden gondot a Nyugat, a kereszténység okoz, a megoldás pedig annak elpusztítása. A Nyugatnak erősítenie kellene keresztény identitását, értékeit, ám a nemzetközi szervezetek nem veszik komolyan a keresztényüldözést. Az EU sincs felkészülve a keresztények segítésére, nincs ilyen programja, miközben a magyar államnak van ilyen, a Hungary Helps Program.”

 

 

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2021. január 03. 13:06
Nemzetközi szervezet, igen. És? Nézd meg talán a listájukat, és mutass rá, hogy hol van rajta egyetlen, értsd szó szerint, egyetlen ország a "nyugati" világból. Igen, Afrikában meg Kínában meg Észak-Koreában meg Vietnamban meg még sok helyen üldöznek embereket vallási alapon, keresztényeket is. A kereszténység a világ legnépesebb vallása, hát persze, hogy lehet találni üldözési számokat. "amikor folyamatában olyan törvényeket hoznak, aminek semmi köze a kereszténységhez," És ez miért lenne a keresztények ÜLDÖZÉSE? A törvények túlnyomó többségének semmi köze a kereszténységhez, természetesen, sőt, semmi köze semmilyen valláshoz, természetesen. Lehet, hogy neked szükséged van vallásra, de sok embernek meg nincsen. Ne akarj beleszólni az életükbe, ha azt akarod, hogy ők se szóljanak bele a tiédbe.
Akitlosz
2021. január 03. 13:03
Régen rossz lenne, ha csak a zsidókeresztények meg a muzulmánok közül lehetne választani. A magyar államban akkora a keresztényüldözés, hogy az iskolákat már az egyházak üzemeltetik nagy részben, így a gyerekek agymosása biztosított. A világ jobb lenne a 3 könyves vallás nélkül, mert csak ezek a vallások nem tűrik meg más népek más isteneit.
Akitlosz
2021. január 03. 12:58
Imádnak vértanúk lenni a hitükért. Nagy lökést ad a szentté avatáshoz.
legkisebbek közül
2021. január 03. 12:24
Keresztényként nem Jézus szándékai mentén járunk el és egyben nem a kereszténységet szolgáljuk, ha a kereszténységre elsődlegesen mint eszközre tekintünk s mint eszközt használjuk, politikai, világi céljaink eléréséhez, ahelyett, hogy a kereszténység Jézusán keresztül próbálnánk meg kijelölni politikai és világi céljainkat, választott eszközeinket, módszereinket és a bejárandó utat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!