Szoptatószobával frissít az izraeli hadsereg

2020. november 21. 18:21

Jelentősen megkönnyítették az egyenruhás anyukák életét az izraeli hadseregnél.

2020. november 21. 18:21
null

Hatalmas újításról számolt be a The Algemeiner. A 9900-as egységnél, mely az izraeli védelmi erők egyik legmagasabb besorolású hírszerző osztaga, jelentősen megkönnyítették azon egyeruhások életét, akik anyukák is éppen, ugyanis létrehoztak egy szoptatószobát számukra. A kezdeményezés egy voltaképp kínos eset következménye volt. „Külföldi küldöttséget láttam vendégül, és az egyik látogató azt kérte, hogy tejet pumpálhasson csecsemőjének” – mesélte S. őrnagy, az egység szoftvermérnöke. „Szóhoz se jutottam. Nem volt ápolószobánk. De azt mondtam az asszonynak, hogy hála neki, most majd csinálunk” – tette hozzá.

„A katonák új és kreatív módszereket találnak ki a hadseregben való szolgálatra a mindennapi élet megkönnyítése érdekében. A munka és a magánélet egyensúlya az egyik legfontosabb szempont, amikor ezt foglalkoztatást választják. Az egység olyan anyákat és apákat támogat, akik visszatérve a szülési és apasági szabadságról továbbra is a lehető legjobb gondozást szeretnék biztosítani gyermekeik számára” – hozta nyilvánosságra Twitteren az egység. „A kezdeményezés teljes mértékben élvezi az egység és az egységparancsnok támogatását. Reméljük, hogy ez precedenst teremt, és még sok ápolószoba jön létre az hírszerzésnél és a hadseregben általában. A szoba segít a nőknek és a férfiaknak megérteni, hogy nemcsak szakmai, hanem családi életüket is támogatják. Ez nagyon fontos számukra” – jelentette ki S. őrnagy. 

Az egység parancsnokhelyettese, R. alezredes is megszólalt az ügyben, aki úgy fogalmazott:  „Ez az ápolószoba fontos értéket sugall. A hadseregben szolgáló embereket segíti. Ők szülők. A munkájukon kívül más feladataik is vannak. Ennek az ápolószobának a létrehozása jelentős lépés a nők és a férfiak számára egyaránt.”

Fotó: Izraeli határőrnő nézi a Jeruzsálem és a ciszjordániai Rámalláh közötti kalandiai ellenőrzőponton áthaladó palesztin asszonyokat, akik a jeruzsálemi al-Aksza mecsetbe tartanak a mohamedán szent böjti hónap, a Ramadán utolsó pénteki imájára 2012. augusztus 17-én. Ramadánkor a hithű muzulmánok napkeltétől napnyugtáig nem vesznek magukhoz ételt és italt, továbbá tartózkodnak a dohányzástól és a nemi élettől. (MTI/ EPA/ Jim Hollander)

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DoomGuy
2020. november 23. 05:52
Egy szoptatószobát én is el tudnék képzelni a munkahelyemen, de azért legyen ott szájvíz, fogkefe és fogkrém is a hölgyeknek...
I_Isti
2020. november 22. 21:29
Hát... én már a vakon született lány, aki az első vak tiszt az izraeli hadseregben c eposznál kiakadtam, de hát ez van... :) https://m.youtube.com/watch?v=4-doyUHOtno
Senki Alfonz
2020. november 22. 14:55
A kőbányai szopófantom a rabbiján keresztül kiharcolt magának egy szervízszobát, műhelyt, ahol dolgozhat? Vagy csak valamelyik hazájába visszaszakadt belpesti zsidó ragozott tovább így: uszoda, baszoda, szopoda?
lendvaiildiko
2020. november 22. 12:08
Csak egy, vagy két véleményben szerepel a következő (és én szomorúnak látom az alacsony számot). Az egyenjogúság és a hazafiság következtében nem csak a fiúkat, hanem a lányokat is besorozzák Izraelben. Sőt, ha jól értettem az ottani rendszert, a katonatiszteket kiválogatják, azaz előbb katona lesz, majd a tehetségesebbek egyre magasabb szintű képzést kapnak. Ők erre büszkék, hogy katonák lehetnek! Magyarországon is hasonló rendszert kellene bevezetni, és a nőket is ugyanúgy besoroznám, mint a férfiakat. Gondoljuk végig, hogy nem csak a fiúkra, de a lányokra talán még jobban ráférne a kiképzés, a fekete műkörmök ragasztása, állandó diszkó és más nem részletezett tevékenység helyett hasznos dolgokat tanulhatnának, az önzés helyett elsajátítanák a csapatmunkát....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!