Chatszobában adták-vették a kábítószert

2020. november 23. 13:18

A több kilogrammnyi lefoglalt anyag között volt marihuána, extasy, hasis, LSD, amfetamin, de még kokain is.

2020. november 23. 13:18
null

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozóinak hajnali elfogása mindenkit ráébresztett arra, hogy egy droghálózat tagjaként börtönbe is kerülhetnek, írja a police.hu. A sokszor rendezett családi háttérrel rendelkező fiatalok körében sem ritka, hogy az internet kínálta arctalanság mögé bújva olyan közösségi médiás ismeretségekre tesznek szert, mely rossz irányba tereli őket. Így volt ez azokkal a huszonévesekkel is, akik egy chatszobás közösségen belül drogbizniszbe fogtak. A kábítószer beszerzését neten keresztül bonyolították, a külföldi eladókkal személyesen nem találkoztak, és az általuk megrendelt kábítószer futárszolgálat útján jutott el hozzájuk, majd azt egymás között a chatszobában egyeztetve folyamatosan adták-vették.

November 20-án összesen 15 helyszínen ütött rajta a fiatalokból álló drogbandán. A többségében fővárosi huszonévesekből álló hálózat tagjainál többfajta kábítószert találtak. A több kilogrammnyi lefoglalt anyag között volt marihuána, extasy, hasis, LSD, amfetamin, de még kokain is. Mivel információ volt arról, hogy az ugodi gyanúsított fegyverrel rendelkezhet, ezért őt a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével fogták el. A nyomozók a budapesti, táborfalvai, ugodi, valamint győri kutatások során találtak a kábítószer csomagolásához és méréséhez használatos tárgyakat, de lefoglaltak számítástechnikai eszközöket, egy légfegyvert és egy lőfegyvert is, míg készpénzben több mint tízmillió forintot.

A KR NNI-nél indult nyomozás kiderítette, hogy a csoport alapítója a 27 éves, budapesti lakhellyel rendelkező G. Csaba volt. A közel húsz főből álló hálózatot ő hozta létre, és a tagoknak egy internetes applikáció segítségével, élettársával –  a 25 éves E. Sárával együtt – árulta a különböző fajtájú drogot, amit a csoport tagjai egymás között továbbértékesítettek. A bandatagok online egyeztettek a kábítószer adásvételéről. A csapat legfiatalabb tagja mindössze pár hónapja vált nagykorúvá. Az őrizetbe vett gyanúsítottak többsége nem rendelkezik igazolható munkaviszonnyal, feltételezhető, hogy kábítószer-kereskedelemből tartották fenn magukat.

(police.hu)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemaztmondták Feri!
2020. november 24. 01:44
A légfegyvert mié' foglalták le?
útonjáró
2020. november 23. 22:05
"A csapat legfiatalabb tagja mindössze pár hónapja vált nagykorúvá." na, akkor ő nagyot szívott...
flesh ripper
2020. november 23. 13:54
Milyen könnyen befolyásolhatók az emberek! A fiatalok, milyen könnyen halálos útra csábíthatók. Pl. politikailag, ideológiai kábítószerekkel, ilyen-olyan izgi porokkal, porhintéssel. A kábítószer-forgalmazás és a liberálfasiszta eszmék, vagy az lmbtq-propaganda, teszem azt a politikailag korrumpálódott oktatók (SZFE, CEU, stb. ) , média-guruk és bér-celebek, vagy a social media által radiált agymosó delejezés nagyon is hasonló, nagyon is egy gyökerű, azonos hátterű. Az erős, szuverén jellemek, intelligens személyiségek, határozott karakterek, tehát az emberiség és nevezetesen, a magyarság igazán értékes tagjai, mindkétféle agyrohasztásnak ellenállnak. lepereg róluk, mindenféle aljas szándékú porhintés!
zrx8
2020. november 23. 13:39
A kispesti komcsik most egy darabig nehezen fognak tudni koncentrálni a lopásra az elvonási tünetek miatt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!