Mike Pompeo: Donald Trump a napokban lépéseket tesz kínai szoftvervállalatok ellen

2020. augusztus 02. 20:11

Donald Trump pénteken jelentette ki, hogy be fogja tiltani a TikTokot az Egyesült Államokban.

2020. augusztus 02. 20:11

Donald Trump a napokban lépéseket tesz kínai szoftvervállalatok ellen – közölte vasárnap Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a Fox televíziónak adott interjújában. Az amerikai diplomácia vezetője utalt Trump pénteken tett megjegyzésére, és leszögezte: „az elnök megmondta, hogy elég volt és rendbe tesszük a dolgokat, tehát az elkövetkező napokban lépéseket fog tenni a Kínai Kommunista Párthoz kötődő és az amerikai nemzetbiztonságra veszélyt jelentő szoftvercégek ellen”.

Donald Trump pénteken Floridából visszatérőben Washingtonba, az elnöki repülőgépen újságíróknak azt mondta: be fogja tiltani a TikTok kínai videómegosztót az Egyesült Államokban, és erről elnöki rendeletet is kiad majd. A külügyminiszter nem részletezte a várható lépések jellegét, és nem tért ki azokra a sajtóhírekre sem, amelyek szerint a TikTokot a Bytedance nevű kínai anyacégről leválasztva esetleg a Microsoft felvásárolná.

Az elmúlt hónapokban amerikai kormányzati tisztségviselők, köztük Mike Pompeo is, többször kijelentették, hogy a TikTok nemzetbiztonsági kockázatot jelent az Egyesült Államok számára, mivel a videómegosztón keresztül amerikaiak adatai kerülnek a Kínai Kommunista Párthoz. „Amerikaiakra vonatkozó adatok biztonságáról van szó, de az Egyesült Államokban jó ideje azt mondogatják, édes istenem, miért ne engedjük meg, ha jól elszórakozunk vele, a vállalat pedig pénzt is csinál belőle” – fogalmazott a Fox televízióban Pompeo. Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter néhány nappal ezelőtt a CNBC televízióban már kijelentette: a külföldi beruházásokat vizsgáló parlamenti bizottság vizsgálja a TikTok ügyét.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2020. augusztus 03. 08:09
A Tiktokot itthon is be kellene már tiltani végre. És kirúgni a kínai illegális bevándorlókat Magyarországról.
winniethepooh
2020. augusztus 03. 06:40
Ettől aztán majd rend lesz, persze. A tiktok nagy ellenfél. Esetleg az országában uralkodó polgárháborús helyzettel is képes megbírkózni, vagy egyszerűbb a kínaiakkal izmozni?
Camael
2020. augusztus 03. 00:44
érdekes , az én adataimhoz nem kínai hanem amerikai cégek próbálnak hozzájutni
Salamander
2020. augusztus 02. 21:22
HELYES. Trump csak tegye a dolgát az amerikai nemzet védelmében, mi meg tesszük ugyanezt. Középen találkozunk. A nemzetközi biboldómaffia meg sivalkodhat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!