A nemzeti összefogás nem lehet karanténban

2020. május 07. 10:50

Ez most tizenöt millió magyar ügye, ma éjfélig van lehetőségünk, hogy aláírásunkkal támogassuk a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését. A helyzetet nehezíti, hogy Brüsszel hibás felületet adott az aláírásra, a szervezők azt kérik, ha bárki, bármilyen hibát észlel, jelezze a [email protected] címen.

2020. május 07. 10:50
Konopás Noémi

„Tizenhat óránk maradt, hogy aláírásunkkal támogassuk az európai polgári kezdeményezést. Annak ellenére, hogy tegnap negyed tízkor megvolt a szimbolikus egymillió aláírás, arra kérek mindenkit, hogy ne ezt nézze, hanem – ha még nem tette volna –

ma éjfélig nyomja meg az irdala.hu nagy sárga gombját

– mondja a Mandinernek Pesty László, a kezdeményezés kampányfőnöke. „Fontos, hogy mindenki, legyen az jobboldali, baloldali vagy független aláírjon, hiszen ez most 15 millió magyar ügye” – hangsúlyozza. Hozzátéve elmondja, hogy a kezdeményezésnek nincs belpolitikai vonzata, a cél, hogy minél nagyobb szimbolikus számot tudjunk felmutatni Brüsszelnek, bizonyítva, hogy a kezdeményezés igenis legitim, képesek vagyunk összefogni, és meg tudjuk mutatni, hogy Magyarországon igenis van olyan kérdés, amiben egységesek tudunk lenni. „A nemzeti összefogás nem lehet karanténban” – emeli ki Pesty.

Nehezíti a helyzetet, hogy beigazolódtak azok az információk, miszerint Brüsszel már egy évvel ezelőtt hibás digitális felületet adott a székely kezdeményezésnek. Nagypéntek óta ugyanis – amióta megnyílt az Irdala.hu – annyira megélénkült az aláírásszám, hogy „aláíráscunamit generáltak” ezek az oldalak. Ekkor derült ki a szervezők számára, hogy hibás a platform: ahogy exponenciálisan nőtt az aláírásszám, úgy emelkedtek ugyanis a lakossági bejelentések az oldal hibásságáról is a sokszorosára.

Nem mindig működik ugyanis a „nem vagyok robot” funkció, az aláírók sokszor azzal szembesülnek, hogy nem tudnak grafikus karaktereket beírni a mezőbe, mert hibásan generálja a rendszer, ezért a legügyesebb felhasználó is kudarcot vallhat, amikor alá akar írni. Nem mérhető fel, hogy ezer, tízezer százezer vagy több aláírás veszett el emiatt csak az utóbbi három hétben, de vélhetően nagyon sok. A kezdeményezés elindítói megteszik ezzel kapcsolatosan a megfelelő lépéseket, egyelőre

azt kérik a hibát észlelőktől, fényképezzék le a képernyőt,

és küldjék el a screenshot-ot [email protected] e-mail-címre.

„Minél nagyobb tömegben tudunk bizonyítékot összegyűjteni ebben a fiókban, annál jobban megáll a jogi érvelésünk Brüsszellel szemben. Ezt a lehetőséget pedig adjuk tovább, hogy minél nagyobb esélyünk legyen” – hangsúlyozza a kampányfőnök. 

„Annak ellenére, hogy Stockholmtól, Szicílián keresztül, Székelyudvarhelyig páratlan összefogás valósult meg, a gyurcsányista párt még ekkor is képes belecsinálni a becsületbe” – mondja Pesty annak kapcsán, hogy Bauer Tamás DK-s politikus az Átlátszó.hu portálnak úgy nyilatkozott, hogy „ez az akció nem kaphat többségi támogatást az EU-ban”. Bauer ebben a cikkben azt is fejtegette, hogy az ellenzéki pártok egy része is átvette a Fidesz „nacionalista” megközelítését.

„Bauer véleményéből süt a '70-es évek diktatúrájának áporodott légköre” – mondja lapunknak Pesty. „Mint kampányfőnök, nem engedhetek meg magamnak belpolitikai megnyilvánulásokat, de az utolsó tizenöt órában nem tudom megállni, hogy ne tegyem szóvá, hogy Gyurcsányéknak semmi sem drága, és egy tizenötmilliós nemzeti összefogásba rúgnak bele”. 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. május 08. 06:19
A magyaroknak most fontosabb, Budapest vörös rongyokba öltöztetése.
Volo
2020. május 07. 22:40
Ki lehet az az emberek alja, aki diskájkot nyom erre? Micsoda egy aljas nyomoronc, elméjű beteg, szar, képes erre? Pfúj!
Andilla
2020. május 07. 18:16
"Annak ellenére, hogy tegnap negyed tízkor megvolt a szimbolikus egymillió aláírás"??? Ebben a pillanatban, 7-én este negyed 7-kor még 66 000 hiányzik az egymillióhoz. Hajrá, aki még nem írta alá!!
Berecskereki
2020. május 07. 17:57
Bauer Tamás DKss politikus az Átlátszó.hu portálnak úgy nyilatkozott, hogy ,,ez az akció nem kaphat többségi támogatást az EU-ban,, Szégyen az EU-ra nézve, hogy petíció kell ahhoz, hogy ezt a kérdést napirendre tűzze. Ez is arra bizonyíték, hogy az EU pártideológia pártcsatározások színhelye, ahol Soros Györgynek több szava van, mint egy ország kétharmados kormányának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!