Buttigieg rasszizmus elleni harcot, Bloomberg új bankadókat ígér

2020. február 19. 07:22

Az amerikai demokraták elnökjelöltségére pályázó Pete Buttigieg a fehér felsőbbrendűséget hirdető ideológia elleni harcot, míg vetélytársa, Michael Bloomberg milliárdos New Yorkban új banki adókat ígért.

2020. február 19. 07:22

Szombaton a demokraták Nevadában tartanak jelölőgyűlést (caucust), és bár Bloomberg azon nem indul, de a szerda esti nevadai országos tévévitán már részt vesz, mivel támogatottsága két számjegyűre nőtt. A demokrata politikusok kedden teljes erőbedobással kampányoltak a nyugati tagállamban. Buttigieg egy rendezvényen azt fejtegette, hogy igénybe veszi majd „az elnökséggel járó jelképes hatalmi eszközöket” az antiszemitizmus és a fehér felsőbbrendűséget hirdető ideológia elleni harcához. Arról beszélt, hogy szerinte az Egyesült Államokban a fehér felsőbbrendűség ideológiáját hirdető csoportok minden más külföldi országnál vagy terrorista csoportnál közelebb kerültek ahhoz, hogy tönkre tegyék az országot. Azt mondta, Donald Trump elnöksége idején felszínre törtek a korábban a mélyben rejtőző fanatikus ideológiák.

Buttigieg a választás tétjét abban jelölte meg, hogy az „amerikai álom” iránt elkötelezettek vagy a „fehér nacionalisták” győznek-e. A milliárdos Michael Bloomberg New Yorkban fejtette ki elképzeléseit azokról az új adókról és szabályzókról, amelyeket bevezetne. Azzal érvelt, hogy belülről ismeri a Wall Streetet, ezért mindenki másnál alkalmasabb arra, hogy még több amerikai számára tegye lehetővé a hozzáférést a banki szolgáltatásokhoz. Ennek érdekében egyebek mellett tranzakciós adót vezetne be a tőzsdei részvényekre, a kötvényekre és a származékos (derivatív) ügyletekből eredő kifizetésekre, valamint visszaállítaná a fogyasztók pénzügyi védelmével foglalkozó hivatalt.

Elemzők szerint javaslataival Bloomberg elsősorban a Demokrata Párt baloldali politikusainak támadásaira reagált a szerdai országos tévévita előtt. Bernie Sanders vermonti és Elizabeth Warren massachusettsi szenátor ugyanis többször azzal támadta New York volt polgármesterét, hogy „be akarja vásárolni magát” a Fehér Házba. Bernie Sanders kedden Nevadában is azt mondta, „azt üzenjük Bloomberg polgármesternek, hogy ez itt demokrácia, és nem az oligarchák uralma, és ön nem fogja felvásárolni ezt a választást”.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Európai téridő
2020. február 19. 09:45
Az amcsi demcsi barom árnyékbokszol. A bankokat pedig már elégszer konszolidálták az adófizetők "közpénzéből", itt az ideje, hogy ők is adózzanak pluszban.
KannibálTatárÚr
2020. február 19. 09:18
A Butagieg szerű antirasszisták terjesztik a leginkább a rasszizmust. Olyanok, akik soha nem foglalkoztak raasszizmussal, az ilyenek hatására elkezdik védeni saját rasszukat, ami később más rasszok elleni tevékanységben nyilvánul meg. Volt nálunk rasszizmus? Meg sem említette senki a négereket, sárgákat. (Nnna, míg a vietnamiak meg nem jelentek a szoci alatt). Ma pedig minden a' körül forog. De említhetjük a fehér arabokat, vagy a moszlimok elleni érzést is. Míg az antirasszisták nem hozták őket ide, senki sem foglalkozott velük. Egyértelmű, hogy az antirasszisták célja a rasszizmus terjedése, a nemzeti, a vallási ellentétek szítása. Ehhez a leginkább a migráció támogatásával járulnak hozzá.
B_kanya
2020. február 19. 08:51
"Pete Buttigieg a fehér felsőbbrendűséget hirdető ideológia elleni harcot, " = öngyűlölő fehér
Da Vinci
2020. február 19. 08:23
Buttigieg :-) Ha nyer, a párja lesz az első ámerikai ,,First Lord,, Muahahaha!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!