„Nincs ma véleménynyilvánítási szabadság Németországban”

2019. január 14. 10:37

Az idei kézilabda-világbajnokságot Németországban rendezik, ennek egyik hivatalos nagykövete Stefan Kretzschmar, aki a T-Online német hírportálnak úgy fogalmazott: amennyiben egy sportoló elmondja a véleményét, úgy azon nyomban retorziók érik.

2019. január 14. 10:37

A Lipcsében született Kretzschmar – akinek legnagyobb sikere egy olimpiai ezüstérem, valamint egy BL-győzelem – az interjúban – amit a BILD szemlézett – kijelentette: ugyan elvileg senki sem kerülhet börtönbe a véleménye miatt, de ha a valóságban valaki a társadalmat meri kritizálni, úgy azon nyomban gondok adódhatnak a munkaadójával, vagy megszűnhet a reklámszerződése, ha rásütik, hogy az (a vélemény – a szerk.) nem illik a koncepcióba.

Szerinte a társadalomban a kommentárért azonnal kaphat a szájára, ez  alól pedig a profi sportolók sem kivételek, senki sem dugja ki a nyakát magasabbra annál, amennyire kell – fogalmazott. Hozzátette: a „Refugees welcome” és a „Színesek vagyunk” kijelentésekkel nem tévedhet nagyot senki sem, amennyiben azonban ha a kormányról, illetve a társadalomról van kritikus véleménye, azt nem mondhatja el senki sem.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2019. január 14. 15:54
Volt egyszer egy ember..... (valamilyen gender) Felmászott a TORONYBA, megkérdezte hány óra? Talán vak vagy EMBER- mutatja a Gender....
Zsolt75
2019. január 14. 14:25
Szardzsentri vizsgálódhat. Bár ott nem talál ilyen segítőket, mint nálunk...
hátakkor
2019. január 14. 12:35
Szabad orszàgban szabad emberek azt csinàlnak amit szabad.
Google
2019. január 14. 12:22
Europai ertekek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!