Szakértő: Békét hozhat a koreai csúcstalálkozó

2018. április 27. 09:50

Békével zárulhat a két koreai vezető jelenleg is zajló csúcstalálkozója – állítja az NKE Korea-szakértője.

2018. április 27. 09:50

A békéről és az atomfegyvermentes Koreai-félszigetről szóló általános dokumentum elfogadásával zárulhat a két koreai vezető jelenleg is zajló csúcstalálkozója – mondta Csoma Mózes Korea-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A tárgyalások idővel elvezethetnek a csúcstalálkozó intézményesüléséhez, rendszeressé válásához, illetve közös információs központ létrehozásához, ami később alapja lehet a két fővárosban létrejövő képviseleteknek – tette hozzá.

Kim Dzsong Un észak-koreai és Mun Dzse In dél-koreai vezető panmindzsoni találkozója a koreai háború vége, 1953 óta az első alkalom, hogy észak-koreai vezető Dél-Korea területére lépett. Kim Dzsong Un várhatóan néhány hét múlva találkozik Donald Trump amerikai elnökkel is.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marula
2018. április 27. 14:57
Na, Mózes, erre befizetek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!