Frank Engel: Nem befogadni a menekülteket, nem európai magatartás

2017. november 22. 07:47

Kvótaügyben „nem az a kérdés, hogy kötelező-e a rendszer, hanem az, hogy automatikus legyen” – mondta Frank Engel európai parlamenti képviselő az M1-en. Szerinte nem befogadni a menekülteket, nem európai magatartás.

2017. november 22. 07:47

A luxemburgi Keresztényszociális Néppárt színeiben az Európai Parlamentbe jutott Frank Engel szerint a migráció ügyében „nem az a kérdés, hogy kötelező-e a rendszer, hanem az, hogy automatikus legyen”. A politikus az M1 aktuális csatornán kedd este sugárzott interjúban arról is beszélt, hogy „vannak országok, köztük Magyarország is, amelyek nem akarnak részt venni abban, hogy közös megoldás szülessék” a problémára. 

Frank Engel, aki az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) tagjaként októberben azt javasolta, hogy jöjjön létre olyan uniós testület, amely egy kötelező és állandó migrációs kvótamechanizmusért felelne a kontinensen, azt mondta, a korábbi rendszerben Magyarországnak körülbelül 1250 embert kellett volna befogadnia, ennyi „érkezését észre sem vették volna”, hiszen „a kommunista időkben ennél jóval több migráns érkezett jóval furcsább helyekről”.

Kifejtette: úgy látja, hosszú távon nem működhet tovább az, hogy egy ország senkit nem akar befogadni. Miniszteri szinten is egyértelművé fogják tenni ezt a politikusok, különösen azokból az országokból, ahová sokan érkeznek. Ilyenek a helyzetükből fakadóan „frontországok”, illetve azok, ahová a migránsok sokan szívesen mennének, mint Németország, Svédország vagy Ausztria. 

Példaként említette, hogy az ukrajnai konfliktus súlyosbodása esetén, ha frontországgá válna, Magyarországnak is jól jönne, ha létezne olyan rendszer, amely alapján ha a menekültek száma elér egy bizonyos szintet, az ország kérheti a többi tagország segítségét. Frank Engel szerint kvótaügyben „nem az a kérdés, hogy kötelező-e a rendszer, hanem az, hogy automatikus legyen”. Azt mondta: nem befogadni a menekülteket, nem európai magatartás. Nem lehet európai ország az, amely nem fogad be migránsokat. Úgy fogalmazott: „mindannyian migránsok voltunk”.     

Frank Engel kitért arra, hogy hazája 1956 után sok magyar fogadott be, megjegyezve, „hosszú távon a kerítések nem jelentenek megoldást”.  Teljes mértékben egyetért azokkal, akik azt mondják, hogy „meg kell védenünk a határainkat” – jelentette ki, ugyanakkor arról beszélt, a migránsáradat nem a kerítés vagy „a félelmetes légkör” miatt állt meg, hanem azért, „mert vége lett”.

Szerinte a kohéziós alapok forrásainak csökkentésénél reálisabb megoldás, hogy azt az államot, amely nem kívánja befogadni az érkezőket, további hozzájárulásra kötelezhetnék azon erőfeszítésekhez, amelyekkel „a világ stabilizálásához kívánna hozzájárulni az EU”. Ez azt jelentené, hogy azon sokmilliárdos összeg egy részét, amelyet Magyarország vagy Lengyelország kapna az uniótól, az EU visszakérné, hogy kiegészíthesse a fejlesztési programokat máshol támogató alapokat – mondta.

(MTI)
 

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2017. november 23. 00:07
"Kvótaügyben „nem az a kérdés, hogy kötelező-e a rendszer, hanem az, hogy automatikus legyen” – mondta Frank Engel európai parlamenti képviselő" Kvóta? Miféle kvóta? De hiszen már a magyar kommunisták is megmondták, hogy nem is létezik és senki nem is tervez ilyet, hogy kvóta. Sőt, migráció sem létezik, az csak egy álprobléma, amit csak az Orbán talált ki hogy megtévessze a népet. Most akkor kinek higgyünk? Higgyünk el ezután bármit is a magyar ellenzéknek, a kommunistáknak?
Szerintem
2017. november 22. 22:54
"Frank ENGEL luxemburgi KERESZTÉNYDEMOKRATA EU-képviselő" Hát igen... így festenek az iszlamista "keresztény" politikusok.
Jakaben
2017. november 22. 22:07
Ismét megnézhettük ma a TV-ben Frank ENGEL luxemburgi KERESZTÉNYDEMOKRATA EU-képviselővel az interjút, aki a migránsok és a betelepítés egyik leghangosabb szószólója az EU-ban. Az, hogy förtelmesen beszélt Magyarországról, az egy dolog. DE hogy a riporterünk (nem tudom, hogy ki volt) sem tárgyi tudásról, sem vitakészségről, sem egyáltalán normális riporteri tevékenységről nem tett tanúbizonyságot, az még oly förtelmes. MIÉRT küldenek ilyen gagyi riportert, egy ilyen fontos témában? Hagyta, hogy Engel csak pofázzon és semmi ellenérve nem volt. Nem utólag kell elemezni, hanem oda kell küldeni egy normális embert. NE CSAKIS panelkérdés menjen. Nem cáfolt ez a "riporter" semmit. Ezeket az állításokat miért nem cáfolta?! Nem jönnek menekültek. Ezek mind menekültek. Szíriából és Irakból jöttek,j önnek. A kerítés nem fogott meg egyetlen menekülőt sem. Aki nem fogad be illegális gazdasági bevándorlókat az nem Európai. Nem kérdezte meg, hogy kik és miért lázítják az Afrika közepéről ma is becipelt napi 500 főt, akiknek a java néger? Ott sehol nincs háború. Miért nem az első biztonságos országba mennek? Miért nem iszlám országba mennek? Miért jönnek át a tengeren egy keresztény földrészre? Miért nem mennek a környező iszlám, arab országokba, Ázsiába, Ausztráliába, az USA-ba?!
Szerintem
2017. november 22. 20:57
„vannak országok, köztük Magyarország is, amelyek nem akarnak részt venni abban, hogy közös megoldás szülessék” Mi az hogy közös megoldás? Közös megoldá csak az lehet amiel mindenki egyétrt és elfogad. Mert ettől közös egy megoldás és nem attól, hogy egy Amerikából átdobott politikai ügynök ellentmondást nem tűrően megparancsolja, hogy mi legyen az. Ki szavazta meg és ki hatalmazta fel ezt az amerikai diktátort arra, hogy ő itt Európában parancsolgasson és átvegye az EU irányítását?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!