Kövér: A lengyel munkavállalók előnye, hogy kevesebbel is beérik

2017. május 23. 19:46

Kövér László egy Keszthelyen megrendezett nemzeti konzultációs lakossági fórumon az N1TV kérdésére elárulta, hogy nem támogatja a Jobbik béruniós kezdeményezését.

2017. május 23. 19:46

A házelnök kifejtette, hogy Közép-Európa történelmi tőkeszegénységének vannak előnyei is. Elmondta, hogy a lengyel munkavállalók versenyelőnye abból adódik, hogy kisebb fizetéssel is beérik, mint a jóléti államhoz szokott nyugati polgárok.

Erről a versenyelőnyről elmondta, hogy „számos szegényebb kelet- és közép-európai ország ebből él.”

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. május 24. 20:47
Abban az időben, amikor a Magyar Néphadsereg katonáinak a zsoldja havonta 230 forint volt, akkoriban az ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet katonák zsoldja ennek az összegnek csak a fele volt, azaz ők csak havi 115 forint zsoldot kaptak. Tehát a Szovjetunió versenyképesebb volt Magyarországnál, mert az katonái kevesebbel is beérték.
Akitlosz
2017. május 24. 20:09
A történelmi okok meg már roppant régen voltak. Már az elmúltnyolcévezés sem állja meg a helyét, nemhogy a történelmi okok. Magyarország "történelmi okokból" posztkommunista köztársaság vagy azért mert a magyar parlament így akarja? Több mint 27 éve működik már ez a mai rendszer. Mit ért el? Hát nem "történelmi okokból" van még mindig (ekkora) tőkeszegénység, hanem az elmúlt 27 év gazdaságpolitikája miatt.
Akitlosz
2017. május 24. 20:03
Szóval abból áll a versenyelőny, hogy a lengyel népesség kivándorol Angliába dolgozni olcsóbbért. Zseniális logika!
Akitlosz
2017. május 24. 19:59
Kövér akkor miért nem éri be kevesebbel? Magyarország sajnos ugyan nem nyugat-Európával, de nem is Lengyelországgal versenyez a bérek terén, hanem Bangladesszel. A bérek semmiféleképpen nem lehetnek Magyarországon annyira alacsonyak, hogy ne találnának annál olcsóbb helyeket is a "befektetők". A befektető nem azt nézi, hogy jé de olcsó a magyar munkaerő a német munkaerőhöz képest, hanem azt, hogy jé de drága a magyar munkaerő a vietnami munkaerőhöz képest. Ezért is hibás gazdaságpolitika az, amit a(z 1990. óta az összes) magyar kormány csinál. Nekik az ország felemelése, fejletté és gazdaggá tétele lenne a dolguk, nem pedig az ország nyomorban tartása a "befektetők" kedvére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!