Legyen szabad a szoptatás! – kampány Londonban

2017. április 05. 12:24

Az Egyesült Királyságban március 26-án ünneplik az anyák napját, ennek alkalmából két hete vasárnap egy hatalmas női mellet helyezett London Shoredicth nevű részén található, egyik épület tetejére egy, a szabad nyilvános szoptatásért kampányoló társaság.

2017. április 05. 12:24

A kampányt a Mother Projects nevű kezdeményezés indította azért, hogy segítsen azoknak a nőknek, akiket megaláztak vagy megszóltak, amikor nyilvános helyen próbálták megetetni kisbabájukat. A meglepő testrésznek nem csupán a sokkolás volt a célja, hanem az, hogy a #FreeTheFeed elnevezésű kampány ilyen módon hívja fel a figyelmet arra, hogy mennyire elképesztő, hogy azok az anyák, akik nyilvános helyen szoptatnak, még ma, 2017-ben is rengeteg kritikával, rosszindulatú megjegyzéssel, elutasítással vagy éppen undorral szembesülnek. 

A projekt „az anyáknak azt a jogát ünnepli, amely alapján minden nő eldöntheti, hogyan és hol eteti meg gyermekeit anélkül, hogy emiatt zavarba kéne jönnie, vagy bűntudatot kellene éreznie”, írja a Mother Projets ügynökség honlapján.

Az a tény, hogy 2017-ben még mindig vitatéma és stresszfaktor egy gyermek etetésének módja és helye, tökéletesen abszurd. Miért téma ez egyáltalán? Sajnos a társadalmi nyomás egyelőre nagyon is valós, és nehéz figyelmen kívül hagyni a sötét pillantásokat, vagy az odavetett megjegyzéseket, amit egy nyilvánosan szoptató nőnek el kell szenvednie. Talán egy óriási mell London közepén segíthet abban, hogy a nőket ne stigmatizálják, ha nyilvánosan „mernek” szoptatni.

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. április 06. 20:46
Felőlem akárhol szoptathat akárki, ezen ne múljon. Mondjuk a babának úgy kellemes, ha édes kettesben marad ilyenkor az anyukájával, de az anyuka meg úgy szereti, hogy közönség előtt, engem az sem zavar, legfeljebb sajnálom a lurkót, főleg olyankor, amikor egy pohárka vodka is ékesíti a "szent szoptatás" asztalát.
Sulammit
2017. április 06. 15:00
Akik, mondjuk az Állatkertben szoptatnak, mert több gyermekük van, eltakarják a mellüket. Ha több órára elmész a gyerekekkel meg is kell etetni, tisztába is kell tenni a babát. Bár ezt nem a Nagykörúton egy padon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik