Vádat emeltek a Ligetvédők sátrába belerúgó rendőr ellen

2017. március 07. 11:58

A Budapesti Nyomozó Ügyészség közösség tagja elleni erőszak miatt vádat emelet az ellen a rendőr ellen, aki egy tavaly nyári hajnalon belerúgott a Ligetvédők egyik sátrába.

2017. március 07. 11:58

Közösség tagja elleni erőszak miatt emeltek vádat egy rendőr ellen, aki tavaly nyáron szolgálaton kívül belerúgott egy a Ligetvédők mozgalom aktivistái által felállított sátorba a budapesti Városligetben - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében az áll: a vád szerint a hivatásos rendőr szolgálaton kívül, 2016. július 17-én kora hajnalban a XIV. kerületi Olof Palme sétánynál odalépett a mozgalom által felállított sátrak egyikéhez, és abba kétszer belerúgott. „Az első rúgása vesetájékon ért egy a sátorban alvó kiskorú lányt, aki azonban nem szenvedett sérülést.” A Budapesti Nyomozó Ügyészség a rendőrt közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja.

Tavaly márciusban indult a Városliget átépítését magában foglaló Liget Budapest beruházás, amely ellen csaknem a kezdete óta tiltakozik a Ligetvédő közösség, tagjaik egy része a helyszínen táborozik.

(MTI)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2017. március 08. 08:07
"Az első rúgása vesetájékon ért egy a sátorban alvó kiskorú lányt, aki azonban nem szenvedett sérülést." Ekkora ordas hazugságot!! Ha egy felnőtt vesetájékon rúgott volna egy kiskorút, akkor azt már szirénázó mentővel vitették volna a balesetibe. Ez olyan kiagyalt hazugság, mint a határon bántalmazott migráns.
Mich
2017. március 07. 17:07
...és amikor az aktivisták rugdalóznak és dobálóznak a melósok vagy a rendőrök ellen... az nem "közösség tagja elleni erőszak"...?!
KannibálTatárÚr
2017. március 07. 13:29
Ismét bebizonyosodott, hogy az igazságban a gazság a döntő. Ha szolgálaton kívüli rendőr rúgott bele, akkor nem rendőr rúgott bele. Az igazságszolgáltatás érett arra, hogy az egészet széteresszék és laikusokból kell egy újat szervezni. Legalább igyekezni fognak igazságosan dönteni, nem pedig profi csalóként viselkedni.
Szívemből magyar
2017. március 07. 13:23
Sátorba való belerúgásért van büntetés, szemkilövésért nincs...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!