Lelőtték az orosz nagykövetet Ankarában

2016. december 19. 17:59

Egy ankarai fotókiállításon tartott beszéde közben hátba lőtték Andrej Karlovot, Oroszország törökországi nagykövetét. A orosz külügy közlése szerint Karlov meghalt. A támadó Aleppóról kiabált a merénylet után, később semlegesítették. Szijjártó Péter elítélte a támadást.

2016. december 19. 17:59

Hátba lőtték Törökország oroszországi nagykövetét hétfőn Ankarában. Andrej Karlov egy fotókiállításon tartott beszédet, amikor az eset történt. A nagykövetet kórházba szállították, állapota súlyos. A támadásban többen is megsérültek.

Helyszíni beszámolók szerint tűzpárbaj zajlik a támadóval, aki elbarikádozta magát az épületben. Azt egyelőre nem tudni, ki volt és milyen nemzetiségű az elkövető, de állítólag törökül beszélt, amikor kiküldte az embereket.

Frissítés

Meghalt Oroszország ankarai nagykövete az ellene elkövetett hétfő esti fegyveres támadásban – erősítette meg Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő. A hírek szerint a fegyveres egy ankarai rendőr lehetett. Az Aleppóról kiabáló támadót később semlegesítették. (MTI)

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. december 19. 23:19
Valakik nagyon érdekeltek egy világháború kirobbantásában.
Onurisz
2016. december 19. 21:34
Ez is a Paradicsomban akar fajtalankodni.
csender
2016. december 19. 21:11
Szinte ahány hozzászóló, annyi butaság - tisztelet az egy-két kivételnek. Persze ez a hülye seggelem - szokás szerint - a csúcsbarom. Takarodj már anyádba!
Senye Péter
2016. december 19. 21:09
Lehet-e az oroszokat annyira provokálni, mint Herschel Grynspan tette a német diplomata lelövésével?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!